/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford folytatja ingyenes autóvezető-képző programját

2015. március 19. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

2015-ben a Ford 2,6 millió eurós befektetéssel bővíti a Ford Driving Skills for Life (DSFL) programot, hogy további 5000 fiatal autós vezetési ismereteit tökéletesítse: ezzel 6,7 millióra emelkedik az az összeg, amit a vállalat 2013 óta a programra fordított. Idén először veszi kezdetét az oktatás Dániában, Hollandiában és Törökországban, így a Ford DSFL programja ezentúl már 11 országra terjed ki.

Az európai 18-24 éves korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. A Ford eddig több mint 6100 belga, francia, német, olasz, román, orosz, spanyol és brit fiatal autóst oktatott a biztonságosabb vezetésre. A Ford DSFL ingyenes, gyakorlati oktatásainak legfontosabb témája a veszélyhelyzetek felismerése, a jármű kezelése, a helyes sebesség és követési távolság megválasztása, valamint zavaró tényezők kiiktatása. Az oktatók külön kitérnek a telefon és a közösségi média használata, illetve az ittas vezetés veszélyeire; a tanulók a különleges “Ittas Vezetés Öltözék” segítségével személyesen is megtapasztalhatják, milyen hatásokkal jár az autóvezetésre az alkoholfogyasztás. A Ford DSFL 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, s azóta több mint félmillió ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést a személyes oktatáson vagy az online kurzusokon keresztül.

A Ford idén újabb 2,6 millió eurót invesztál ingyenes autóvezető-képző programjába, hogy további 5000 fiatal, 18-24 év közötti európai autós tudását tökéletesítse. Ezzel az összeggel együtt a Ford 2013 óta összesen 6,7 millió eurót fordított a sikeres Ford Driving Skills for Life (DSFL) program működésére. A vállalat idén már Dániában, Hollandiában és Törökországban is elindítja ingyenes képzéseit, emellett pedig tovább folytatja a belga, francia, német, olasz, román, orosz, spanyol és brit fiatalok oktatását. A Ford rendkívül nagy arányban kapott pozitív visszajelzéseket attól a több mint 6100, 18-24 év közötti fiatal európai autóstól, akik a díjnyertes Ford DSFL keretében részt vettek a vállalat személyes autóvezetési képzésén. E korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. Az ingyenes gyakorlati oktatás legfontosabb témája a veszélyhelyzetek felismerése, a jármű kezelése, valamint a helyes sebesség és követési távolság megválasztása. A program külön felhívja a figyelmet az olyan veszélyes tevékenységekre, mint a szelfik készítése menet közben, vagy az ittas vezetés.

A Ford volt az első autógyártó, amely ingyenes, átfogó vezetéstechnikai képzést vezetett be a friss jogosítvánnyal rendelkező autósok számára. A Ford DSFL program 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, és segítségével azóta több mint félmillió ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést. A DSFL megvalósításában a Ford Európa-szerte együttműködik a vezető biztonsági szervezetekkel: Franciaországban az Association Prévention Routière a vállalat partnere, Németországban a Deutscher Verkehrssicherheitsrat, Olaszországban az ACI, Oroszországban a Road Safety Russia, Spanyolországban a Dirección General de Tràfico, az Egyesült Királyságban pedig a Királyi Balesetmegelőzési Társaság és az AA Autósiskola. A képzés a fiatal autósokra leselkedő leggyakoribb baleseti tényezőkre összpontosít. Az autóvezetők megtanulhatják, hogyan legyenek úrrá a megcsúszó autón, mi a helyes vészfékezési technika, és hogyan tekintsék át a veszélyes közlekedési helyzeteket. Zárt pályán, alacsony tempó mellett azt is megtapasztalhatják, milyen zavaró lehet vezetés közben a mobiltelefon használata.

Tavaly a Ford kiemelt figyelmet fordított arra, hogy bemutassa, milyen mértékben tereli el az autós figyelmét, ha vezetés közben szelfizik, vagy a közösségi oldalakat használja, emellett pedig a különleges “Ittas Vezetés Öltözék” is megjelent a képzéseken, azt szemléltetve, milyen negatív hatásokkal jár az autóvezetésre az alkoholfogyasztás. A csőlátást előidéző szemüveget, fülvédőt, boka- és csuklósúlyokat, valamint párnázott könyök-, nyak- és térdrészt tartalmazó „Ittas Vezetés Öltözék” még a legegyszerűbb feladatok (például egy egyenes vonalú séta) végrehajtását is megnehezíti, érzékletesen mutatva be, hogy alkohol hatása alatt milyen bonyolulttá válik egy olyan összetett tevékenység, mint az autóvezetés. A Ford 2014-ben két tanulmányt is közzétett; az egyik szerint négyből egy fiatal autós már készített magáról szelfit vezetés közben, a másik kutatásból pedig az derült ki, hogy a legtöbb fiatal európai vezetett már ittasan, vagy látta barátait alkohol hatása alatt vezetni. A program eddig összesen nyolc ország 27 helyszínén zajlott, s az összesen 133 tréning szinte minden résztvevője úgy nyilatkozott, hogy a képzést követően magabiztosabban vezet, ezért az oktatást a barátainak is ajánlaná.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/