2016. december 12. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: 231 km/órával fotózták le ezt a pickupot

A megengedett sebesség több mint kétszeresével kapták le az ausztrál rendőrök egy Holden Commodore pickup 21 éves vezetőjét. A durva kihágásért bíróság előtt kell felelnie. Még az alkoholszondát is megfújatták vele…

Olykor-olykor nehéz betartani a közlekedési táblák által engedélyezett legnagyobb sebességet, hisz vannak szakaszok, ahol a látási- és útviszonyok engednének többet annál, mint amit egy fránya fémdarabra írtak. Azonban Németország autópályahálózatának egyes szakaszain (valamint egy-két kevesebb törvénnyel működő országon) kívül sehol a világon nem szabad közúton olyan tempóval haladni, mint amit egy ausztrál 21 éves engedett meg magának.

A fiatal a Hume autópályán haladt 231 km/órával (144 mérföld/óra), amikor egy traffipaxba futott egy 110-es (68 mérföld óránként) korlátozott szakaszon. A srácot azonnal félreállították és kérdőre vonták tettéért, miközben alkoholszondát is fújattak vele – ez azonban negatív lett. Ettől függetlenül nem fog jól indulni az újév számára, hisz kihágásáért bíróság előtt kell felelnie, míg autóját is elvontatták és határozatlan időre elkobozták.