2017. január 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Érdekel valakit a Miami Vice Ferrarija?

Hamarosan ismét elárverezik azt a hófehér Ferrari Testarossát, mely 1986-tól ’89-ig szolgált a népszerű TV-sorozatban. Az autó értékét tovább növeli a számos extra, illetve az alacsony kilométerfutás.

Egy szép, megkímélt Ferrari Testarossa már eleve ritkaságszámba megy, nemhogy egy olyan fehér példány, amely éveken át szolgált hűségesen egy híres TV-sorozatban.

Márpedig az alábbi képeken látható 1986-os gyártmányú olasz sportkocsi a Miami Vice-ból maradt fenn az utókor számára. A csak a sorozat kedvéért fehérre fényezett négykerekű meghajtásáról egy 4.9 literes V12-es szívó aggregát gondoskodik 390 lóerő (290 kilowatt) kíséretében. Ezt a teljesítményt egy ötfokozatú manuális váltón keresztül lehet a hátsó kerekek felé továbbítani.

A szóban forgó 63631-es kasztnikódú példányt ráadásul ellátták bőrülésekkel, központi zárral, elektromos ablakemelőkkel, klímával, valamint tempomattal is, továbbá órájában csupán 16 500 mérföld (26 545 kilométer) tanyázik. Ennek, valamint annak köszönhetően, hogy a forgatások befejeztével már nem használták az autót, elég szép állapotnak örvend, valamint jár hozzá egy igazolólap a Universal Studios-tól, egy levél a Ferrari Észak-Amerikától és egy Miami Vice-os rendszámkeret is.

Értékét megbecsülni sem egyszerű, de kértek már érte a közelmúltban 1,75 millió dollárt (580 millió forintot) is.