2017. január 21. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hárman ültek részegen a Ferrariba, csúnya baleset lett a vége

Szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott az a 112 millió forintos, ritkaságnak számító olasz sportautó, amelyben három részeg fiatal indult száguldozásnak Amerikában. A nagysebességgel bekövetkezett baleset ellenére mindhárman csak kisebb sérüléseket szereztek.

Még egy lomha autóval is nagyon veszélyes alkoholos befolyásoltság alatt közlekedni, ám egy olyan sportkocsival, amely képes 325 km/órára gyorsítani nem csak végtelenül felelőtlen dolog, de ostobaság is.

Pedig egy 28 éves amerikai fiatal jó poénnak gondolta, hogy kétüléses Ferrari 458 Specialéjával két barátját összeszedve autózásnak indulnak az éjszakában egy kisebb alkoholmennyiség elfogyasztása után.

Csak emlékeztetőül, a 458 Speciale az Italia továbbfejlesztett, vadabb változata 605 lóerős 4.5 literes szívó V8-as motorral szerelve, amely 3 másodperces százas sprintet, illetve 325 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé. Mindezt nagyjából 110 millió forintért tette elérhetővé az olasz manufaktúra.

A kaland nem jól végződött, ugyanis egy hídon áthajtást követően nagyjából 160 km/óránál egy kereszteződéshez érve elvesztette a sofőr uralmát a volán felett, majd bukfencezést követően, 12 méterrel mélyebben az erdőben állt meg az összeroncsolódott kocsitest.

A látvány durva, ám a három fiatalt szerencsére kisebb zúzódásokkal szedték ki a kiérkező egységek. Most egy hosszadalmas büntetőeljárás veszi kezdetét, a Ferrari pedig a roncstelepre kerül.