2017. március 09. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Genfben debütált az új SEAT Ibiza

Mindig az autóipar jelentős eseményének számít a Genfi Autószalon, a 2017-es azonban különleges a SEAT számára. Itt mutatkozik be az Ibiza ötödik generációja, így a stand középpontjában a márka legnagyobb darabszámban értékesített modellje áll majd, amely eddig több, mint 5,4 millió példányban talált gazdára.

A SEAT Ibiza jelentős előrelépés a márka számára, s egy további lépés a SEAT eddigi legnagyobb termékoffenzívájában is, amely a márka első SUV-modellje, az Ateca bemutatkozásával vette kezdetét, s amelyet a felfrissített Leon követett. Most az új Ibizán a sor, hogy teljessé tegye a vállalat három fő termékpillérjének megerősítését. Az év végére a SEAT új termékei a márka piaci lefedettségének növelését hozhatja Európa piacain.

A SEAT Ibiza ötödik generációját Barcelonában fejlesztették ki, és meghatározó lépés a SEAT jövője felé vezető úton. Egyfelől azért, mert a Volkswagen-csoport legkorszerűbb technikájaként immár az új MQB-A0 modulrendszerű padlóvázra (Modular Quer Baukasten) épül, ami jól érzékelteti a SEAT fontosságát a vállalatcsoporton belül, itt alkalmazva e műszaki alapokat első ízben ebben a piaci szegmensben.

Másfelől pedig azért, mivel e modell a legfejlettebb technikák sokaságát felvonultatva kínál meggyőző dinamikát és tágas belteret. Mindez teljes egészében új fejlesztésű autót jelent, amely ez alkalommal is megőrizte fiatalos szellemiségét, dinamikáját és funkcionalitását. Az új MQB-A0 padlóváz alapjain a SEAT Ibiza immár a magasabb járműkategóriák technikáit kínálja, emellett nagyobb térkínálat és fokozott variálhatóság jellemzi.

Az új Ibiza kulcsfontosságú szerepe, hogy a jövőbe tekintő márkaként határozza meg a spanyol gyártót. Legfőbb jellemzői a praktikum, az intelligens technikák és a színvonalas connectivity-megoldások. Az Ibiza vezetői segédrendszereinek palettája a Leon és az Ateca modellekből ismerős, e piaci kategóriában azonban egyáltalán nem megszokott technikákat – mint például a Front Assist és az adaptív sebességszabályzás – is felsorakoztat, de vezeték nélküli telefontöltőt és GSM-jelerősítőt is kínál.

Az új SEAT Ibiza emellett három extrafelszerelése, az Apple Car Play, az Android Auto és a Mirror Link révén teljes körű internet-hozzáférést is biztosíthat. S mindez immár 8 col képátlójú, beépített monitoron élvezhető.