2017. július 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy civil-katonai Land Rover Defender

Legalább annyira kívánatos, mint egy Mercedes G-osztály és legalább annyira népszerű a tunerek körében is. Most épp a Startech nyúlt hozzá a klasszikus dzsiphez, hogy egy modern, de minden terepen boldoguló négyerekűt alkosson belőle.

Amilyen durva kívül, olyan puha belül a Startech Land Rover Defendere, amely nem a tuner első ilyen terepjárója, ám az új fantáziának köszönhetően más szemszögből közelíti meg a nemesítés fogalmát.

Ami külsőt illeti, a matt mélyzöld fényezés, a fekete kerekek, az alumínium védőlemezek, fekete névfelirat, magasan végződő szívótorok és a sárvédő gumik egyaránt a pajkosságot és a terepezési képességeket helyezik előtérbe, míg a belső teret a finom anyagok – igényesen megmunkált bőr, alcantara, fa, alumínium – teszik otthonossá.

A teljesség kedvéért a maximális komfortról az egyedi bőr kormánykerék, a kéttónusú ülések, az alu pedálok, a gyalult fával kirakott plató, a nagy hangszórók, a szivaccsal és bőrrel bevont bukókeret gondoskodik. Ha pedig szükséges, a két ülés mögött hátul négyen férnek még el, bár aligha kényelmesen…

A kétéletű terepjáróval a tuner csak fel akarta hívni az érdeklődők figyelmét, hogy náluk a végeredménynek csupán a képzelet – és a pénztárca – szab határt.