2017. július 18. 09:20   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az új Honda Civic túraautó

A JAS Motorsport bemutatta a vadonatúj Honda Civic Type R TCR modellt, melyet a túraautó-bajnokság 2018-as szezonjában használhatnak majd vásárlóik, köztük hazánk első számú autóversenyzője, Michelisz Norbi is. Az új versenyautó az idén leleplezett Honda Civic utcai verzióján alapul, és a 2015-ös TCR versenysorozatban debütált elődök nagyszerű sikereit kívánja tovább örökíteni.

CIVIC TCR 2018 05 07 WHITE

A kocsi teljes egészében megújult külsőt kapott, számos ponton módosítottak karosszérián, hogy csökkentsék a légellenállást, valamint nagyobb leszorítóerőt érjenek el. Ezen kívül új, többlengőkaros hátsó felfüggesztést és módosított stabilizátort alkalmaztak, korszerű elektronikus vezérlőegységet és továbbfejlesztett bukócsövet építettek be, megspékelve mindezt a legújabb FIA előírásoknak megfelelő kiegészítőkkel.

Egy úgynevezett endurance verzió is elérhető lesz ebből a típusból azon versenyzők, versenycsapatok részére, akik szeretnének részt venni olyan bajnokságokban, mint például a VLN vagy a 24 órás szériák. Ezt a kiadást fényszórókkal, a sofőrt hűsítő légbeömlő-rendrendszerrel és ABS-szel kiegészített fékekkel szerelik fel.

A Civic Type R TCR-rel egy olyan hosszú és sikeres partneri kapcsolat folytatódik a Honda és a JAS Motorsport között, amely 1998-ban kezdődött, s akkor lépett új szintre, mikor 2001-ben a milánói székhelyű társaságot választották ki a pályaautózásra és ralira szánt első Civic Type R kifejlesztésére.

Azóta a JAS által épített Civicek hozzásegítették a Hondát a 2013-as FIA Túraautó-világbajnokság csapatvilágbajnoki címéhez, továbbá a partneristállók is számos győzelmet arattak a jelenlegi Civic Type R TCR-rel különböző versenysorozatokban, így például a Túraautó-Európa-kupában, a TCR német, közel-keleti, olasz és Benelux szériájában, valamint a Macau Guia Race-en.

Az új Civic Type R TCR tehát csatlakozik ahhoz a 19 modellből és több mint 300 autóból álló mezőnyhöz, melynek tagjai megfelelnek a világszerte népszerű TCR-sorozat előírásainak.

A járművek kiszállítása december 15-én kezdődik, és a 2018-as versenyszezon kezdetéig 25 autó lesz elérhető.