2017. augusztus 15. 11:45   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: Ford GT győzelmi festéssel

A Ford folytatja örökség kiadásainak sorát, elkészítette az új GT ’67 Heritage Editiont, amely festésével az 1967-es Le Mans-győztes GT40 előtt tiszteleg. A piros fényezéshez fehér versenycsíkozás és nyers szénszálas részletek társulnak; a GT így igazán remekül mutat. Csak kis mennyiséget készítenek belőle, hamar elkapkodják majd.

A 2018-as kiadású, tehát ősszel gyártásba kerülő Ford GT 67’ Heritage Edition megjelenésével a Dan Gurney és A.J. Foyt által vezetett GT40 Mark IV versenyautónak állít emléket, amely fényes győzelmet aratott az 1967-es Le Mans-i 24 órás versenyen. Versenypiros külső fényezést, középen végigfutó dupla fehér csíkozást és nyers karbon külső csomagot kapott az autó, és egyrészes, 20 colos, kovácsolt, ezüst selyemfényű, fekete kerékcsavarokkal ellátott alumínium felniken gördül. A megjelenést fehér grafika, piros féknyergek és ezüst tükörházak teszik teljessé.

A kabin kialakítása merőben új. A karbonházas kagylóülések egyedi bőrkárpitozást viselnek, piros szegélyvarrással, ami a volánra is kiterjed. A biztonsági öveket pirosra cserélték, a váltófülek pedig anodizált szürke kivitelűek. A különleges kiadás egyedi jellemzői még a sötét színű, rozsdamentes acél díszítőelemek a műszerfalon és az ülések szerkezetén. Mindegyik ’67 Heritage Edition természetesen számozott plakettet is kap, ezen kívül a küszöbléceit, a középkonzolját és egyéb alkatrészeit szénszálas műanyagból készítik el, matt felületlakkal.

A Ford GT ’67 Heritage Edition a FordGT.com oldalon már konfigurálható. Korlátozott példányszámban fogják gyártani.