2017. augusztus 24. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Új, vonzó crossoverrel bővül a Volkswagen SUV-paletta

A Volkswagen meglovagolja a kompakt SUV-lázat és piacra dobja a T-Rocot, a Tiguannál kisebb crossovert, melynek legerősebb pontja éppen a külseje. Fiatalos és lendületes, új, érzelmes formanyelvet vezet be a Volkswagennél, amely széles rétegeknek imponálhat. Novemberben kerül a márkakereskedésekbe.

Sportos arányok, ugyanakkor kiváló funkcionalitás jellemzi az új T-Rocot. Az SUV-k magabiztos fellépését a sportos kompakt kocsik agilitásával kombinálja. Első és összkerékhajtással, s a Volkswagenek közül elsőként egy vagy kéttónusú fényezéssel, illetve számos külső stíluscsomaggal is kapható lesz.

A T-Roc kettős fényszórókkal egybedolgozott széles első hűtőrácsot és átpozícionált nappali világítást kapott, amelyek éjjel-nappal megkülönböztetik a többi autótól. A lámpa-hűtőrács egységet selyemfényű króm keretbe foglalták, de ilyen díszléc fut az A-oszloptól a tető mentén egészen a C-oszlop aljáig, egy kupé sziluettjét idézve. Az SUV-knál laposabb és ívesebb tető, valamint a laposabb hátsó szélvédő crossoveres/kupés stílusjegyek, szakítanak a Volkswagennél eddig domináló formatervezési gyakorlattal. A kerékjáratokat is szokatlanul erősen kihangsúlyozták és fekete műanyag szegéllyel tették ellenállóbbá. A jármű elején, hátulján és oldalán is műanyag védőelemeket helyeztek el, amelyek terepen jó szolgálatot tehetnek.

Az utastér robusztus, SUV-érzetű, s a digitális kijelzők révén igen modern hatású is. A sofőr digitális műszeregységet lát maga előtt, a műszerfal közepét pedig elegáns, üveglapos érintőkijelző foglalja el. A kapcsolhatóság is fejlett, Okostelefonnal és a Volkswagen Car Nettel online szolgáltatások és applikációk széles köre érhető el. A Security & Service csomag ugyancsak elérhető az autóhoz, vészhelyzeti segélyhívóval, automatikus baleseti értesítővel és asszisztens szolgálattal. A T-Roc ötszemélyes, csomagtere 445 literes, ami a hátsó üléstámlákat ledöntve 1290 literesre növelhető. Kiváló értékek egy 4,3 méter hosszú autótól.

A T-Roc háromféle felszereltséggel kerül piacra, a T-Roc alapkivitel mellett Sport és Style verzióban, kiterjedt személyre szabási lehetőségekkel. Míg a Style csomagos autók például színes belső betétekkel tehetők egyedivé, addig a Sport verzióban sport-komfortüléseket találunk. A T-Roc vezetői asszisztens rendszerek területén mérvadó lesz a szegmensben. Sztenderd tételek az ütközés erejét mérséklő fékrendszer, az aktív sávtartó rendszer és az automatikus vészfékrendszer gyalogosfelismerővel. Opcióként pedig tíz további biztonsági asszisztens rendszer érhető el hozzá, köztük az adaptív tempomat, a holttér-figyelő, a mögöttes forgalomfigyelő, valamint a parkolássegítő rendszer. A modell ezen kívül adaptív csillapítással (DCC) és progresszív kormányzással is felszerelhető.

A Tiguanhoz hasonlóan a T-Roc is erőteljes és hatékony motorokkal érkezik a piacra. Három benzines és három dízel alkotja a palettát. A fronthajtású modellek kézi váltót kapnak, míg a 4Motion négykerék-hajtású modelleket kizárólag 7-fokozatú DSG duplakuplungos váltóval szállítják.

A Volkswagen T-Roc a Frankfurti Autószalonon debütál, piaci bevezetése pedig novemberben lesz.