2017. szeptember 11. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a legdrágább 21. századi Ferrari

A Ferrari Fiorano tesztpályáján megtartott árverésen 8,3 millió euróért, azaz 2,5 milliárd forintért kelt el egy különleges LaFerrari Aperta modell, ami új rekord egy 21. századi Ferraritól. Az egyedi kivitelű autóért kifizetett hatalmas összeget pedig karitatív célra, a Save the Children szervezetnek adományozták.

Az RM Sotheby’s aukción 8,3 millió euróért elkelt LaFerrari nem is lehetett volna jobb ajándék az olasz sporkocsi-gyártónak, amely idén ünnepli a 70. születésnapját. Az átszámítva több, mint 2,5 milliárd forintot a hátrányos helyzetű gyermekekért küzdő Save the Children nemzetközi szervezet kapta, amely a pénzt ázsiai és afrikai oktatási projektekre fogja fordítani.

A 8,3 millió euró új rekord egy 21. században gyártott Ferrarinak. Az előző csúcstartó is egy LaFerrari volt, amiért tavaly decemberben 7 millió dollárt adtak. A pénzt akkor teljes egészében az olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére ajánlották fel.

A tegnapi napon elárverezett LaFerrari Aperta nem tartozik a 209 legyártott nyitott tetős LaFerrari sorozatba, hanem egyedi darab, különleges fényezéssel és belső kialakítással.

Fioranóban számos más nagy értékű Ferrari is gazdát cserélt, például egy California 250 GT SWB 7,9 millió euróért, egy 1958-as 250 GT Cabriolet Series I 4,7 millió euróért, valamint az egyetlen alumínium karosszériás 365 GTB/4, amelyre egy japán istállóban leltek rá. 1,8 millió eurót adtak érte.