2017. szeptember 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Magyarországon bukott le a Volvo XC40

A Volvo Magyarország honlapjára véletlenül egy olyan bemutató videó került fel a gyártó új szabadidőautójáról, melyen teljesen leplezetlenül, eredeti formájában mutatkozik nekünk, pedig ezt csak szeptember 21-én kellett volna megtennie. Mutatjuk mi is.

Csak néhány percig lehetett látni a Volvo Auto Hungária honlapján azt az új XC40-ről készített promo videót, melyen véletlenül teljes valójában megmutatkozik nekünk a kis divatterepjáró, de az internet világában minden hír azonnal eljut a Föld legtávolabbi szegmenseibe is, így többé már nem titok az Audi Q2 és a BMW X2 ellen induló rivális kinézete.

Bár csak szeptember 21-én fog hivatalosan bemutatkozni, a magyar honlapra véletlenül nem a megvágott reklámfilmet töltötték fel, így ízelítő helyett a teljes autót megkaptuk. Az XC40 persze nem hozott nagyobb dizájnbéli újítást, így szépen beáll a sor elejére az XC90 és az XC60 után a harmadik szabadidőautóként a gyártó palettáján.

A belső is a svéd márkától megszokott elrendezést és felépítést követi, bár a középső kijelző talán nagyobb lett, mint amit elsőre várnánk. Érdekesség, hogy az első ajtókban jóval nagyobb zsebek kaptak helyet, köszönhetően a mérnöki húzásnak, mellyel a hangszórókat átköltöztették más helyre. A felszereltségi repertoárba bekerül a vezeték nélküli töltés, illetve ahogy a többi példányhoz, ehhez is elérhető az autóhoz történő kiszállítás lehetősége.

Az új CX40 a kínai anyacég Geely Kompakt Moduláris Felépítményét kapta meg elsőként, így a helykihasználtság sokkal jobb lett. A motorok terén újdonság lesz az 1.5 literes háromhengeres turbós benzinmotor, de négyhengeres Drive-E egységek is a listán szerepelnek. Lesz tölthető hibrid példány – Twin Engine – is (a kisebbik benzines aggregáttal) hétfokozatú automataváltóval.

Hamarosan minden részletre fény derül, míg az első példányok jövőre kerülhetnek tulajdonosaikhoz.