2017. november 26. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Így üvölt a brit testbe ültetett német szív – videó

A Vehicle Virgins kívül-belül megvizsgálta a vadonatúj Aston Martin Vantage-et, amely temérdek dolgot, többek között V8-as turbómotorját is a Mercedestől kölcsönözte, így az angolos gurgulázás helyett németes hörgésre készülhetünk. De vajon baj-e ez?

Az „öreg” Aston Martin Vantage V8 idénre már 12 éve rótta az utakat 4.3 literes 385 lóerőt és 409 Newtonmétert teljesítő szívómotorjával, a márka az utódot új alapokra helyezte a Mercedes-Benzzel kötött megállapodásának köszönhetően.

Ennek következtében egy egészen ismerős aggregát került a brit sportkupé orrába, méghozzá egy 4.0 literes V8-as duplaturbós AMG erőmű, mely 510 lóerőt ad le 6000-es fordulatszámon és 685 Nm nyomatékot termel a 2000-5000-es tartományban, így bár a teljesítménynövekedés nem kérdés, sok eddigi vevőt nem a százas sprintérték vagy a rugalmasság foglalkoztatott, hanem például a hang vagy a kiegyensúlyozottság.

Nos, az alábbi videó alapján elmondható, hogy nem kell aggódnia nekik sem, ugyanis az új Vantage kellően vad orgánummal bír – a hosszú videón 12 perctől látható / hallható néhány gázfröccs kíséretében.

Az autóval korábban már itt foglalkoztunk.