2018. március 31. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Baki a Toyotánál, nagyobb dugattyú került a motorokba

Még a világ egyik legnagyobb autógyártója is képes hibázni. Legutóbb kiderült, hogy bizonyos modell egyik motorváltozata hibásodhat meg, miután a kelleténél nagyobb dugattyúk kerültek a blokkba. A baki a 2018-as modellévű Camry-kat érinti.

Visszahívási kampányt hirdetett meg az Egyesült Államokban a Toyota, miután kiderült, hogy 2018-as modellévű Camry-k némelyike hibás motort kapott. Az akció 1730 példányt érint, ám arról nincs hír, hogy ezeket milyen aggregáttal szerelték, de a gyártó felkutatja a tulajdonosokat legkésőbb május végéig (új autó lévén nem lesz talán nehéz dolga), és ingyen kicseréli új motorra a hibás egységeket.

A bajt a kelleténél nagyobb átmérővel rendelkező dugattyúk okozzák, melyek egyenetlen járást, durva füstölést vagy épp fura hangokat eredményezhetnek. Ezt követheti a hibalámpa felgyulladása, teljesítményvesztés vagy épp az egész motor beállása, amely balesetveszélyes.

A Camry nyolcadik generációjához egyébként 2017. közepétől lehet hozzájutni Amerikában hétféle változatban benzinesként, illetve négyféle felszereltséggel hibridként 23 495 dolláros (5,95 millió forintos) indulóárral.