2018. május 23. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: ilyen Ferrari nincs még egy

A Ferrari egyik elkötelezett ügyfele számára épített SP38 a 488 GTB felfüggesztését és hajtásláncát kapta, ám karosszériája teljesen egyedi, és néhány stíluselemével a legendás F40-et idézi. Az SP38 közúton és versenypályán egyaránt használható alkotás, amiből biztosan nem jön még egy szembe az utcán.

Az egyedi vonalvezetésű Ferrari SP38 káprázatosan fest a háromrétegű metálpiros fényezésével. Ezt a vadászrepülőgépek cockpitjára hajazó, körkörös sötét üvegezés és az alsó részen alkalmazott nyers karbon aerodinamikai elemek ellenpontozzák. A 488-éval szemben az SP38 dizájnja farhangsúlyos, az ék alak előrefelé nyúlik el. A hegyes, lapos orr izmos kerékívekben folytatódik, erőt sugározva. A beágyazott fényszórók egyediek és olyan keskenyek, amennyire csak lehet. A kötelező nappali menetfények a lejjebb található spoilerbe költöztek, amely a 308 GTB-jére emlékeztet.

Az SP38-on a 488 GTB jellegzetes oldalsó kopoltyúi nem láthatók, a lemezek akadálytalanul folynak egymásba. A hatás meglehetősen drámai, ugyanis még inkább a hátsó traktusra irányítja a figyelmet, ugyanakkor nem korlátozza a légáramlást a hátsó oldalablakoknál elhelyezett töltőlevegő hűtőkhöz. A köztes hűtők ugyanis az ajtók felső részében kialakított mélyedéseken keresztül jutnak friss levegőhöz. A dinamikus dizájn a motortakaró elemnél is folytatódik; egy kompletten felnyíló karbon fedelet terveztek az autóra, rajta olyan kivágásokkal, amelyek az F40-esre emlékeztetnek. Az integrált hátsó légterelő is a legendás sportkocsi szárnyára hajaz. A légterelő pereme keretet alkot a sárvédőkkel és az alsó diffúzorral, egyedi formát kirajzolva.

Az egyedi külső és belső kialakítással bíró Ferrari SP38-at a szélesebb közönség is láthatja majd, május 26-án a Concorso d’Eleganza Villa d’Este seregszemlén is felvonul.