2018. május 31. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Itt a golyóálló Škoda Superb

A Škoda erős és biztonságos autókat gyárt, ám egyik sem olyan keménykötésű, mint az új golyóálló Superb kombi. A páncélozott Superb hároméves tervező- és fejlesztőmunka, illetve tesztelés után született meg és kívülről nem különböztethető meg a hagyományos modelltől.

A különleges Superb kombi karosszériáját nagyszilárdságú acéllal és kompozit anyagokkal erősítették meg, az ablakokat pedig golyóállóra cserélték. Az átalakítás után a kocsi megfelel a PAS 300 követelményeinek, tehát ellenáll a lőfegyvereknek és a robbanószereknek. Mindezek ellenére egyébként az utastér tágassága nem változott, a kocsi továbbra is alkalmas öt személy és csomagjaik befogadására.

Bár nem tudni, hogy pontosan mennyivel lett nehezebb az autó, a felfüggesztést és a fékrendszert a megváltozott viszonyokhoz igazították. A kerekek is speciálisak, az autó ugyanis még leeresztett abroncsokkal is tovább tud haladni. Az alapfelszereltség része továbbá a sziréna rendszer és a vészhelyzeti világítás.

A páncélozott Superbet a sztenderd 2 literes 190 lovas turbódízel motor hajtja. A gépkocsi alapára 118 688 font (kb. 43,2 millió forint) és ahogy minden Škodára, erre is 3 éves garancia vonatkozik.