2018. július 06. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Két, városi pörgésre tervezett SEAT

A SEAT és a Beats együttműködése tavaly kezdődött, amikor a BeatsAudio opcionálisan elérhetővé vált a modellkínálat számos darabjában, így a Mii, az Ibiza, a Leon, az Arona és az Ateca modellekben. Most pedig új szintre érkezett a két márka szövetsége, hiszen bemutatkozott az Ibiza és az Arona Beats. Az Ibiza és az Arona Beats számos […]

A SEAT és a Beats együttműködése tavaly kezdődött, amikor a BeatsAudio opcionálisan elérhetővé vált a modellkínálat számos darabjában, így a Mii, az Ibiza, a Leon, az Arona és az Ateca modellekben. Most pedig új szintre érkezett a két márka szövetsége, hiszen bemutatkozott az Ibiza és az Arona Beats.

Az Ibiza és az Arona Beats számos egyedi részlettel és dekoratív megoldással érkezik. Egyedi extrájuk a prémium kategóriát képviselő hangrendszer, amely lehetővé teszi, hogy az autóban helyet foglalók úgy hallgassák kedvenc zenéjüket, mintha kedvenc előadójuk mellett állnának a stúdióban.

A két Beats modell az alapfelszereltség részeként kínálja a Full Link rendszert (MirrorLink, Android Auto és CarPlay kompatibilis), amely a leggyorsabb és leghatékonyabb mód arra, hogy az okostelefon és az autó kapcsolatba lépjenek egymással. Az Ibiza és az Arona Beats modelleknél megtaláljuk az új SEAT Digital Cockpit digitális műszerfalat, amelynek interaktív kijelzőjét a vezető multifunkcionális kormánykerekén vagy az infotainment rendszeren keresztül maximálisan az egyéni igényeire szabhatja.

Az Ibiza és az Arona Beats modelleket LED technikájú nappali menetfénnyel és Full LED fényszórókkal szerelték fel, emellett egyedi kialakítású hűtőrács került a ködlámpák köré, továbbá króm ablakkeretek teszik még egyedibbé a modellváltozatokat. Az autók belsejébe pillantva új, megvilágított küszöbborítás fogad. Ez szintén kifejezetten az Ibiza és az Arona Beats modellek számára készült, csakúgy, mint a narancs és fehér fényben is elérhető hangulatvilágítás.

További, a SEAT Ibiza és Arona Beats modellekre jellemző ismertetőjegy a külső visszapillantó tükrök és az Ibiza ködlámpáinak Eclipse narancs fényezése. A belső térben a rádió kerete, a sebességváltó, a kormánykerék és a kézifék öltései készülnek Eclipse narancs színben. Az ajtóbelsők betétei Jégezüst metál színűek, csakúgy, mint az Arona esetében a középkonzol színe.

A két új modell egy teljesen új, Magnetic Tech névre hallgató külső fényezéssel mutatkozik be. A teljes választék öt színből áll, a Magnetic Tech mellett az Eclipse Narancs, az Urbán Ezüst, a Midnight Fekete és a Nevada Fehér színekben rendelhető a két újdonság. Az Arona Beats esetében háromféle kombinációban elérhető a kéttónusú fényezés is, ebben az esetben a Nevada fehér fényezés mellé Midnight Fekete, Eclipse Narancs vagy az új Magnetic Tech tetőszínek közül választhatnak az ügyfelek.

A BeatsAudio prémium minőségű hangrendszereivel szerelt Ibiza és Arona Beats modellek 8 csatornás 300 watt teljesítményű erősítővel, digitális jelfeldolgozóval és 7 prémium hangszóróval érkeznek. Két hangszórót az A oszlopokban, két mélyhangszórót az első ajtókban helyeztek el, két szélessávú hangszóró hátul, míg a beépített mélynyomó a pótkeréknél kapott helyet.

A SEAT Ibiza Beats három benzines és három dízel erőforrással érhető el. A benzines kínálat a 75 lóerő teljesítményű 1.0 MPI motortól indul, emellett még a háromhengeres 1.0 TSI aggregáttal rendelhető az új modellváltozat, 95 vagy 115 lóerő teljesítménnyel. A 115 lóerős 1.0 TSI esetében lehetőség van kettős tengelykapcsolós DSG váltó választására is. A dízel választék a SEAT Ibiza Beats esetében 80, 95 illetve 110 lóerő teljesítménnyel elérhető 1.6 TDI erőforrásokat takar, amelyekhez kéziváltó társítható. A 95 lovas aggregáthoz hétsebességes DSG váltó is választható.

Az Arona Beats esetében a benzines kínálat a 95 lóerős 1.0 TSI modellel indul, amelyhez ötsebességes kéziváltó kapcsolódik. Ezen kívül rendelhető még az 1.0 TSI erőforrás 115 lóerős változata is, amely hatsebességes kéziváltóval vagy hétsebességes DSG váltóval érhető el. A dízelek esetében a megbízható és hatékony 1.6 TDI erőforrás két teljesítményváltozatban választható. A 95 lóerős verzióhoz az ötsebességes kéziváltó mellett a hétsebességes DSG váltót is választhatják az ügyfelek, míg a 115 lóerős változat hatsebességes kéziváltóval rendelhető.

Az Ibiza és az Arona Beats 2018. utolsó negyedévében mutatkozik be a kereskedésekben.