2018. július 20. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Nismo változat készült a Nissan Leafből

Július végétől kapható Japánban a Nissan Leaf Nismo kivitele, amely első ízben ötvözi a világ legkelendőbb elektromos autójának fejlett technológiáit a Nismo utcai autóinak sportos imázsával és teljesítményével. A Leaf Nismo nemcsak külső és belső optikai tuninggal gazdagodott, hanem jobban gyorsul és precízebben is irányítható.

A Leaf második nemzedékéből készült Nismo változat az első gyári tuningos villanyautó. Felfedezhetők rajta a Nismo modellek klasszikus külső stíluselemei, mint piros szegélyű „szárnyak”, amelyek a légellenállás módosítása nélkül fokozzák a leszorítóerőt. A Leafen az első és a hátsó lökhárítón, valamint a küszöbidomokon láthatók ilyenek.

A jellegzetes Nismo felnik 18 colosak és erős tapadású, 224/45 méretű abroncsok feszülnek rajtuk. A változtatások itt még persze nem merülnek ki, a Leaf Nismón egyedi formájúak a lökhárítók, a LED-es fényszórók, az első hűtőrács és a külső tükrök is. Kéttónusú Nismo fényezések közül is lehet választani, amelyek nincsenek rajta a gyári színpalettán. Ilyenek a briliáns ezüst/szuper fekete és a sötét fémszürke/szuper fekete.

A beltér is másképpen fest, mindenhol piros díszítésekkel és díszöltésekkel találkozunk, különleges karbonbetét ékesíti a műszerfalat és egyedi kivitelűek az ülések. A háromküllős kormány exkluzív bőr/Alcantara bevonatot kapott és piros középállás-jelző díszíti, az elektronikus váltógomb pedig fegyverszürke árnyalatú lett.

A Nissan Leaf Nismo felfüggesztése is eltér a normál változatétól, s az elektromos szervokormányának karaktere is más. A Nismo szakemberei az autó számítógépébe is belenyúltak, így a Leaf Nismo még spontánabbul reagál a gázpedál parancsaira.

A Leaf Nismo európai értékesítéséről egyelőre nem érkeztek hírek.