2018. július 21. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Erősebb és szebb az Audi RS3 az ABT tálalásában

500 lóerősre húzta az ABT Sportsline a négykarikások közkedvelt hot hatch-ét. Az RS3 az erőkúra mellett különböző díszítőelemeket és sportos alkatrészeket is kapott, így nem csak brutálisan megy, félelmetesen is néz ki.

500 lóerő (368 kW) egy kis testben bizonyos szituációkban már-már szuperautókat is képes megszorongatni, így az ABT sem merte tovább spanolni az Audi RS3 modelljét, ám ez épp elég ahhoz, hogy 2.5 literes turbófeltöltéses öthengeres motorjával 570 Nm kíséretében 3,7 másodperc alatt katapultáljon százra, s végsebessége elérje a 300 km/órát. Ezt mindössze egy új kipufogórendszerrel és a hozzá társított, frissített motorvezérlővel sikerült elérnie a mérnököknek – szép ugrás a 400 paripás gyári értékről.

Aki esetleg sokallná, annak lehetősége van csak az ECU-t kérnie, így is 460 paripát fektet az útra a hot hatch mind a négy kerekét használva – ám ehhez nem adott meg menettulajdonságokat a tuner.

A teljesítmény mellett azonban – szokás szerint – a külsőre is fektetett hangsúlyt az ABT. Talán az egyik legfeltűnőbb változást a 20 collos fényes fekete alufelnik jelentik, melyeket matt fényezéssel is lehet igényelni, de a rosszabb útminőségű országok lakói akár 19 collos méretben is kérhetnek görgőket kedvencükre. Ezen kívül az első oldalívekre kerültek szintén fényes fekete nyílások, a hatalmas diffúzorba nagyobb kipufogóvégek, míg belülre különböző színű és anyagú bőrök közül lehet válogatni szénszálas alkatrészek kíséretében.

Az árakat nem ismertette egyelőre az ABT.