2018. augusztus 17. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elkapnak egy kilőtt nyilat a Skoda Octavia RS-szel – videó

Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó furcsa világrekord született néhány hete egy sportos kombi Skoda Octaviának köszönhetően. A 245 lóerős puttonyos tetőablakán kilógó ember ugyanis menet közben elkapott egy kilőtt nyilat.

Nem tudjuk, milyen pozitív tulajdonságára igyekszik felhívni a figyelmünket a Skoda az új Octavia RS-szel, de az alábbi rövidfilm egy érdekes Guinness-rekordot mutat be nekünk.

Az inkább kaszkadőrjelenet-szerű mutatványban egy piros kombi tetőablakán mászott ki félig egy harcművész, Markus Haas, akinek a feladata az volt, hogy menet közben kapjon el egy kilőtt nyilat, amit az osztrák olimpiai íjász versenyző, Laurence Baldauff hozott mozgásba. Valószínűleg nem az első próbálkozásre sikerült, de a felvételen jól látszik, ahogy a nyílvessző a férfi kezében marad.

Bár a mutatványhoz semmi trükköt és spéci felszerelést nem használtak, az igénybe vett autó a csúcs RS volt 245 lóerővel (180 kW) és 370 Nm-es maximális nyomatékkal, melyet továbbra is egy 2.0 literes turbós benzines erőforrás biztosít az összes kerék felé 6,6 másodperces százas sprintidőt lehetővé téve.

Ettől függetlenül senkinek sem ajánljuk, hogy otthon bármilyen autóval is kipróbálja a veszélyes előadást.