2018. szeptember 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A pickup A-osztály

X-Tomi elkészítette a nemrég bemutatott Mercedes-AMG A35 platós változatát, és az eredmény meglepően kívánatosra sikeredett. Bár nem hinnénk, hogy valaha készülne hasonló autója a csillagmárkásoknak, aki pickup Mercedest akar, annak ott az X-osztály.

Bár azt sem hittük, hogy elkészül valaha a Mercedes platós haszonjárműve, a Renault segítségével végül megszületett az X-osztály. Azt azonban szinte biztosra vehetjük, hogy alábbi képen látható virtuális műremek sosem gördül ki a csillagmárkások gyárából.

Ez ugyanis a magyar designer, X-Tomi keze munkáját dicsérő A35 AMG, melynek ötajtós változatát nemrég mutatták be, s mi is írtunk róla. A hot hatch-et az A45 alá pozícionálják, így 2.0 literes négyhengeres turbómotorja 306 lóerőt és 400 Nm-t képes leadni, amivel 4,7 másodperces százas sprintidőt teljesít – 4MATIC, azaz összkerékhajtással.

Hogy a hátsó üléssor és plusz ajtók nélkül könnyebb és agilisabb lenne-e a pickup A35, nem tudjuk, de talán néhány kilótól megszabadulna. Akiknek tetszik a kép, abban bízhatnak, hogy esetleg egy prototípus napvilágot láthat, ahogy például az előző generációs Ford Focus ST-nek is van platós változata, igaz, ezt a gyár kameraautónak vetette / veti be különböző reklámfilmforgatásokon, mivel a nyitott hátsó részen könnyű felvételeket készíteni a sportülésbe háttal szíjazott operatőrrel.

A remény hal meg utoljára…