2018. november 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Volkswagen szülinapünneplős kempingautója

Immáron 30 éve gyárt kifejezetten kempingezési célokra kisbuszokat a Volkswagen, ennek megünneplésére készíti most el 999 limitált darabszámban a California 30 Years modellt, amely egy minden földi jóval ellátott lakóautó

Egy különleges kiadású California modellel ünnepli kempingautó gyártásának 30 évét a Volkswagen.

A 30 Years kiadás egy világszerte összesen 999 darabos szériában előállított, különleges felszereltségű és színű lakóautó, melyből csupán 30 példány jut az Egyesült Királyságba.

Az eddigi legkülönlegesebb kiadás a csúcsváltozat California Ocean alapjaira épül, így LED fényszórók, levehető vonóhorog, első és hátsó tolatóradarok, beépített navigációs rendszer, okostelefon képernyőjének tükrözése opcióval, fűthető ülések, valamint tempomat mind a felszereltség részét képezi.

A külső egy új színt, a „Turmeric Yellow” fantázianévre keresztelt mustársárga fényezést is kaphatja, míg a tető ezüst vagy szürke árnyalatokban adhat kitűnő kontrasztot az autónak. A meghajtásról a 2.0 literes turbódízel motor kétféle erőkiadása gondoskodik: 150 lóerő (110 kW) vagy akár 199 lóerő (146 kW) állhat rendelkezésre, amit opcionálisan duplakuplungos hétsebességes automataváltó, illetve összkerékhajtás egészíthet ki.

A legolcsóbb California 30 Years modell 64 307 fontért (23,62 millió forintért) vihető haza, míg a csúcsváltozat ára meghaladja a 70 ezer fontot (25,94 millió forint), vagyis nem lesz olcsó a limitált VW kempingbusz.