350 ezer kilométerrel tekerte vissza eladó autója óráját egy kereskedő

Ennél durvább visszatekerésről még nem hallottunk! Egy amerikai autókereskedő bizonyíthatóan 12 darab eladásra szánt autója óráját állította vissza korábbi értékre, melyek közül a legdurvább több mint 350 ezer kilométerrel „lett fiatalabb”. Most börtön vár rá.

Időről időre lehet hallani visszatekert óraállású autókkal kapcsolatos történeteket, de talán egyik sem éri el azt a szintet, amit egy amerikai kereskedő mert megtenni.

Az alabamai Huntsville városában működött RJ’s Auto Sales egykori tulajdonosa, Randy Greene ugyanis előszeretettel tekergette a hozzá került autók óráit, hogy esetenként a kinézetükhöz szerinte jobban illő számadattal könnyebben és nagyobb profittal eladhatóvá tegye őket.

Bár a nyomozás még tart, eddig annyi biztos, hogy 12 kocsi számlálóját mókolta meg, átlagosan 122 ezer mérfölddel (196 300 kilométerrel) – ami egyébként a Föld-Hold távolság fele. Ezek között azonban akad egy kirívóan magas érték, egy 218 ezer mérföldes (350 762 kilométeres) visszatekerés, amely majdnem egyenlő közeli égitestünk átlagos távolságával (384 ezer kilométer).

Ha már lúd, legyen kövér alapon a férfi ráadásul három esetben banki csalást is elkövetett, s bár ezekről nincsenek pontos adatok, egyelőre legalább három év börtön és 250 ezer dollár bírság vár rá, azonban ahogy tart a nyomozás, ez akár súlyosbodhat is – lévén, hogy eddig csak 2014 októbere és 2016 novembere közötti időszakról tudni, hogy ezeket a dolgokat követte el akkor. De ahogy azt a mondás tartja, addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik