2018. november 04. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mansory féle Rolls-Royce tudja, hol kell lazítani

Monacoban kapták lencsevégre a Rolls-Royce Wraith egy átszabott példányát. A munkát a Mansory hajtotta végre, így a helyenként csupasz szénszálas, illetve fehérre fényezett luxuskupé nem csak optikailag, de a lemezek alatt is megújult, pontosabban erősödött

A Föld egyik legdrágább és legkényelmesebb kupéja lehet a Rolls-Royce Wraith modellje a maga körülbelül 115 millió forintos vételárával, ám néha nem elég csak egyszerűen különlegesnek lenni vagy épp a hűvös brit eleganciára hagyni magunkat.

Ekkor jöhetnek képbe az olyan tunerek, mint a Mansory, akik képesek pontot tenni bármilyen mondat végére, lehet az akár Rolls-Royce is. Így kapott az alábbi Wraith is egy kis kezelést a német nemesítőműhelytől a Wraith Series II csomagjának köszönhetően.

Az alapot a fehér fényezés, valamint a hozzá társított nyers szénszálas elemek ötvözete adja, de az átalakított első lökhárító, új küszöbök és a hátsó szárnyak sem a gyártó eredeti művei, ahogy a hatalmas fekete, ezüstperemes alufelnik szintén nem.

Ami a meghajtást illeti, a 6.6 literes V12-es benzinerőmű 632 lóerős és 800 Nm-es teljesítményét 740 paripára, valamint a mesés 1000 Newtonméterre sikerült felpumpálni, amivel már 4,4 másodperc alatt képes százra katapultálni a behemót, s meg sem torpan akár 300 km/óráig.

A szóban forgó járművet Monaco jachtkikötőjében kapta lencsevégre dur_seb néven alkotó felhasználó, s szerencsénkre nem volt rest megosztani élményét a világgal.