2018. november 10. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Olasz sportkocsi német fűszerrel

A német Wheelsandmore tuningprogramot dolgozott ki a nyitható keménytetős Ferrari Portofino modellhez. A szépséges olasznak új cipőket adott, terelt még néhány lovat a motorháztető alá, és a hangját is megvadította.

A német luxusautó nemesítő egy külső vezérlőmodul installálásával kezdte a munkát. A Tec-Tronic egység 80 lóerővel növelte a teljesítményt és 110 Nm-rel gyarapította a forgatónyomatékot, így a Portofino erő tekintetében a 488GTB szintjére jött fel. A 3,9 literes biturbó V8-as motor új értékei 680 lóerő és 870 Nm nyomaték, ami kedvező hatást gyakorolt a rugalmasságra és a végsebességre. Az utóbbi például 320-ról 330 km/órára emelkedett. Kívánságra pillangószelepes sport kipufogórendszer is rendelhető, távirányítóval.

A motor izmosítása mellett a tuner nagy figyelmet szentelt a lábazat lecserélésének is; a Portofinót a saját, 21/22 hüvelykes Fork szettjével látta el. Ezek a görgők számos divatos elemet kombinálnak, így a konkáv kontúrt, a központi csavaros optikát és a forgásirányos kialakítást. A felnik bármilyen színben és rengeteg különböző felületkezeléssel kérhetők. Akinek pedig a Fork dizájnja nem jön be, még három különböző háromrészes szett közül választhat.