2018. november 25. 14:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még durvább sportterepjáró lett a Cupra Ateca az ABT-nek köszönhetően

A Volkswagen csoport autóinak nemesítésére szakosodott ABT Sportsline máris kezelésbe vette a Cupra márka első modelljét, az Atecát, melynek 300 lóerejéből 350-et csinált, így a menettulajdonságok még hihetetlenebbek lettek.

Nemrég mutatkozott be a Seatból kivált Cupra márka első sportmodellje, az Ateca, melyet az ABT Sportsline máris kezelésbe vett.

A legfontosabb válzotás a motortérben történt, ugyanis a 2.0 literes TSI aggregát 300 gyári lóerejéből 350-et facsart ki a tuner, miközben a csúcsnyomaték 400-ról 440 Nm-re nőtt, ezt pedig 2000 és 5200-as fordulatszám között folyamatosan teljesíti a motor.

A megnövelt erőnek köszönhetően a gyári 5,2 másodperces sprintidőt sikerült kereken 5 szekundumra csökkenteni, miközben a végsebesség 245 km/óráról 255-re nőtt. A teljesítméynt továbbra is egy hétfokozatú DSG automataváltó juttatja el mind a négy kerék felé. Persze mit sem ér a jobb gyorsulás, ha a kanyarokban semmivel sem jobb a gyári változatnál az okosított, így ültetőrugók és 20 collos ABT Sport GR alufelnik kerültek az SUV alá, más módosítás azonban egyelőre nem látott napvilágot.

Habár az első példányok átadása még nem történt meg, a csomagot már elő lehet rendelni a nemesítő cégnél, első ízben pedig a december elején megrendezésre kerülő Esseni Autószalonon vehetjük szemügyre az ABT munkáját.