2019. január 12. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Audi orrot kapott a Honda Civic

A Hondák nemesítésére szakosodott Mugen leleplezte friss tuningcsomagját az új Civic Type R-hez a Tokiói Autószalonon. Az RC20GT névre keresztelt pakk egyelőre még nem érte el a gyártási státuszt, de talán nem is baj, mert a front rész szerintünk túl „Audisra” sikerült.

Akár egy mérgesített, négyajtós TT, úgy néz ki a japán tuner által kezelésbe vett Honda Civic Type R. Az egyelőre még csak gyártás előtti szakaszban álló RC20GT csomag komolyan átszabja a japán hot hatch fizimiskáját.

A Tokiói Autószalonon vehették először szemügyre az extravagáns kinézetű Civicet a kíváncsi természetű emberek. A szénszálas műanyagban bővelkedő csomag teljesítménynövelő elemeket nem tartalmaz, így továbbra is 320 lóerőt és 400 Newtonmétert képes előállítani a 2.0 literes VTEC turbómotor, amely 5,7 másodperces százas sprintet és 272 km/órás végsebességet tesz lehetővé.

A kinézeten túl azonban a tömegcsökkentés és a hűtési hatékonyság növelése volt a célja a Mugennek, ezért került a front részre a hatalmas, Audikat idéző hűtőmaszk, valamint a kasztni egyéb részeire a temérdek levegőnyílás, a hatalmas hátsó szárny és a diffúzor.

Aki a fekete autót túlzásnak találná, annak a tuner készített egy sokkal szolidabb változatot hófehérben: pár légelvezető nyíláson, a nagy felniken, a lökhárítók toldatain és a kipufogóvégeken kívül nem sok változást találunk a gyári modellhez képest, mégis mindenki számára látványos és emészthető mennyiségű nemesítést kapott az autó.

Persze a külső megítélése relatív dolog, így hát adott a kérdés: kinek melyik a nyerő?