2019. január 17. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Audi RS 4 egy kis plusszal

Az Audi RS 4 egy olyan sportautó, amely praktikumával és négyévszakos használhatóságával is kiemelkedik a mezőnyből. Intelligens négykerék-hajtása révén a havat is könnyedén kezeli. Misano pirosban, az ABT aerodinamikai készletével felvértezve pedig különösen jól mutat a téli tájban.

Az ABT legújabb, limitált kiadású RS 4 kombija a korábbi, rendkívül népszerű RS4-R mintájára készült és teljes harci díszben pompázik. Komplett szénszálas aerodinamikai csomaggal látták el: új első toldat, oldalsó terelőlapok, hátsó szoknya és légterelő szárny került fel rá, amihez 20 colos, magas fényű fekete ABT Sport GR felnik társulnak. A piros-fekete kombináció még mindig az egyik legütősebb, s az RS 4 is bitang jól mutat így, pláne a behavazott környezetben. A tökéletes optikában az ültetés is segít, amit sportrugókkal vittek véghez.

A szakemberek természetesen a motort is megpiszkálták; egy külső vezérlőmodullal 60 lóerővel és 80 Nm nyomatékkal fejelték meg a gyári értékeket. A 2,9 literes biturbó V6-os egység most 510 lóerős és 680 Nm nyomatékú, ami 4 másodperc alatti százas sprintet és 300 km/óra körüli végsebességet eredményezett. Az erőforrás ráadásul az ABT sport kipufogórendszernek köszönhetően drámaibban is adja elő magát.

Az RS 4+ már megrendelhető az ABT-től, de összesen csak 50 darab komplett példányt készítenek belőle. A szerencsések márciustól vehetik majd át az autóikat.