2019. február 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az új életet kapott Porsche Carrera GT

A stuttgarti gyártó klasszikussá érett Carrera GT modellje néhány tulajdonosnál már elérte azt a kort, hogy egy masszív restauráláson essen át. Az alábbi modellt a Porsche Classic szedte darabjaira és építette újjá a gazda igényei szerint. Csak a fényezés 350 órába telt.

Nem gyakori, és nem is olcsó mulatság a Porsche V10-es szívómotorjával szerelt Carrera GT sportautója, melynek már 12 éve, hogy leállították gyártását.

A négyéves (2003-2007) gyártás alatt összesen elkészült 1270 példányból nem tudni, hogy pontosan még mennyi szaladgál az utakon, de általánosságban, aki ilyen ritkasággal rendelkezik, biztos szereti a lehető legjobb állapotban tartani azt – és ennek nem csak üzleti indíttatása lehet.

Az egyik Carrera GT tulajdonos egészen odáig ment, hogy a Porsche Classic segítségét kérte kedvence gatyába rázásához. Az ismeretlen összegű, de minden bizonnyal drága restauráció során darabjaira szedték a modellt, s minden szükséges alkatrészt kicseréltek, ám ez még nem minden. Az amerikai gazdi ugyanis egyedi igények szerint kérte a felújítást, így lehetséges az, hogy egy eddig Carrera GT-n nem létező, mélyzöld metálfényezést kapott a szerencsés példány.

Ez összesen 350 munkaóráját vette el a mérnököknek, akik kézzel távolították el a már öregedő félben lévő előző, ezüst festéket, majd felhordták a zöld rétegeket minden kasztnielemre. Ezt tökéletesen egészíti ki a szintén egyedi, aranyküllős, ezüstszélű magnéziumfelnik látványa. Mivel a magnézium szerkezetét a mérnökök szerint gyengítette volna a polírozás, így valódi ezüstöt használtak a perem fényesítéséhez, amit aztán lakkal konzerváltak.

Hát mi ez, ha nem igaz szerelem?