2019. február 12. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

Új fizimiskát kapott a Mitsubishi ASX

A Mitsubishi a március Genfi Autószalonon állítja először reflektorfénybe az ASX kompakt crossover új, 2020-as modellváltozatát. A látványosan átrajzolt ASX komolyabb autó benyomását kelti, miközben bent még jobban szolgálja az utasokat.

2009-es bemutatása óta az ASX-ből összesen mintegy 1,32 millió darab talált gazdára a világ 90 régiójában. Az autó legnagyobb piacai Észak-Amerika, Európa, Ausztrália és Kína. Jelenleg ez a Mitsubishi harmadik legkelendőbb járműve, így az ASX a vállalat globális stratégiájának kulcsmodellje. A modell nálunk is népszerű.

Az ASX friss dizájnt kapott, ami nem feltétlenül nyeri majd el mindenki tetszését, de a kocsi legalább nem keverhető össze valamelyik másik SUV-val. Az autó idomul az aktuális Mitsubishi formavilághoz, ez leginkább elölről látszik rajta. A masszív lökhárító mellett a hűtőrács és az alsó motorvédő elem is szögletes, erőt sugárzó, a motorháztető pedig mélyebben húzódik. A pengeszerű LED-lámpák sajátos elrendezése (az irányjelzők és a ködfényszórók önálló fészekben, a lökhárító szélein kaptak helyet) a Mitsubishi márkára jellemző látványvilágot teremt az autó frontrészén. A LED-es kombinált hátsó lámpatestek (az irányjelzők kivételével) is karakteresebb formájúak lettek.

Az ASX vásárlói az élénk és intenzív Red Diamond (Gyémántvörös), a sportos és energikus Sunshine Orange (Napsugár Narancs), valamint a kifinomult Oak Brown (Tölgy Barna) fényezések közül választhatnak.

Az utastérben továbbfejlesztették a multimédiás rendszert, amely még jobb konnektivitást kínál az Android illetve IOS rendszerű okostelefonokkal egyaránt. A kijelző mérete 7 helyett immár 8 col. A jármű álló helyzetében a pendrive-okon tárolt videók ezentúl a képernyőn is megtekinthetők. A leggazdagabb felszereltségű modellekben Tom Tom navigációs rendszer működik. Egy okostelefon csatlakoztatásával valós idejű forgalmi információk érhetők el az internetről.

Az európai piacokon forgalmazott ASX modelleket egy 2,0 literes, 16 szelepes MIVEC motor hajtja, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó vagy hatfokozatú, sport üzemmódot is kínáló INVECS-III CVT automataváltó kapcsolódhat. Mindkét változat megrendelhető első- vagy összkerékhajtással.