2019. március 25. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az utolsó V12-es Mercedes limuzin

A Mercedes kivezeti kínálatából a V12-es motorral szerelt S-osztály limuzint, ám a kupé és a kabrió modell továbbra is megvásárolható lesz tizenkét hengeres erőművel, hiszen azok unikális modelleknek számítanak. A V12-es limuzin, tehát az S 65 végső kiadását gyűjtői darabnak szánják, így csupán 130 darabot készítenek belőle. A kizárólag fekete fényezéssel elérhető S 65 Final Editiont rendkívül gazdag felszereltséggel és egyedi takaróponyvával szállítják ki.

A Mercedes-AMG S 65 Final Edition exkluzív, magas fényű obszidián fekete karosszériafényezéssel, matt rézszínű, 20 colos felnigarnitúrával, rézszínű díszítésekkel és AMG emblémával a C-oszlopon érkezik.

A fényűző utastér is exkluzív módon berendezett. A kárpitozás fekete nappabőr, rézszínű kontrasztvarrással, a díszítések pedig körös-körül szénszálasak, rézszínű mintázattal, ami végképp egyedivé varázsolja ezt az autót. A középkonzolba ágyazott “1 of 130” jelvény megerősíti az autó különleges mivoltát. Más exkluzív részletek a kormánykerék AMG Edition felirata, valamint a rézszínű környezetvilágítás. Az alapfelszereltség rendkívül gazdag, alapáron jár a magic sky control panorámatető, az “első osztály” hátsó kényelmi csomag egyedülálló fotelekkel, “üzleti” konzollal és temperálható italtartókkal.

A részletekre való kiemelt odafigyelés a motortérben is megmutatkozik, a szokásos “egy ember, egy motor” plakett egyedi dizájnt kapott és ezüst helyett feketében pompázik. 630 lóerejével és 1000 Nm-es nyomatékával a V12-es csúcsmodell fantasztikus menettulajdonságokat nyújt. A sztenderd AMG Driver’s csomag jóvoltából a végsebesség például 300 km/óra.

Ezt a rendkívül értékes járművet egyedi takaróponyva védi a portól; az AMG S 65 Final Edition tulajdonosai egyedi AMG belső téri takaróponyvát is kapnak a kocsihoz.