2019. március 26. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Brutális dízel SUV a G-Powertől

A BMW X5 negyedik generációját tavaly év végén vezették be az európai piacra és a jelenlegi legerősebb változat az M50d. A 3 literes, négyturbós dízelmotorral hajtott SUV szinte kiáltott a tuningért és a G-Power elő is csalogatta belőle a szunnyadó lóerőket és newtonmétereket.

A turbómotorok avatott szakértője, a G-Power minden beavatkozásnál a biztonságot és a megbízhatóságot tekinti a legfőbb szempontnak, így a gyári „hardvert” sohasem bolygatja. Ebben az esetben is tisztán elektronikus tuningot alkalmazott. A házon belül, saját teljesítménymérő padján fejlesztett szoftver optimalizálja a motor teljesítménykifejtésért felelős paramétereit a tartósság csökkentése nélkül. A motor sztenderd diagnosztikai és védelmi funkciói sem sérülnek.

A G-Power chiptuning minden teljesítménymezőben optimalizálja az égést. A hatékony égés pedig a dízel részecskeszűrőnek és a menetteljesítményeknek is jót tesz. Az X5 M50d a chiptuning után 475 lóerőt és 865 Nm nyomatékot mozgósít, így pontosan 4,8 másodperc alatt sprintel 100 km/órára. Nem rossz egy 2350 kg saját tömegű szabadidőautótól. A rugózatlan tömeget pedig repülő alumíniumból kovácsolt 23 colos Hurricane RR felnik mérsékelik.