2019. március 29. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Mansory Star Trooper – ettől nincs feljebb

A Mercedes-Benz G-osztály és különösen annak AMG verziói már régóta a prémium tuningcégek kedvenc alanyai közé tartoznak. A luxusautók extravagáns tuningjával hírnevet szerzett Mansory és a Philipp Plein divatház most megalkották az eddigi legerősebb és legexkluzívabb példányt. A 850 lóerős járműből összesen 20 darabot készítenek, egyenként 550 ezer eurós áron.

A Mansory tuningcég és a luxus divatház Philipp Plein egyszer már együttműködött egymással; 2011-ben a Genfi Autószalonon egy szuper luxus G 55 AMG-t prezentáltak. Idén ismét egyesítették erőiket és ötleteiket, és a legújabb Mercedes-AMG G 63 modellből megépítették a Star Troopert.

A Star Trooper komplett aerodinamikai készletet kapott, amely első kötényből, oldalsó szélesítő elemekből és hátsó lökhárítóból áll. Minden egyes szénszálas elemet speciális eljárással préseltek, így nem maradtak légbuborékok az anyagban. A végeredmény ezért is olyan lenyűgöző. A karosszériát ezután “50 shades of grey” kamuflázs fóliába csomagolták, amely igen jól áll a G-osztálynak. A 24 colos felnik is kaptak a mintából és PP logót viselnek.

Az utastérben minden négyzetcentimétert bőr és Alcantara borít, az üléseken egyedi minta látható, a mennyezetet pedig piros diódákkal rakták tele. A PP logók itt is mindenhol feltűnnek.

A G 63 motorja is brutális tuningot kapott. Nagyobb feltöltők, új leömlők, sport kipufogórendszer és újrakalibrált elektronika emeli új magasságokba a teljesítményt. A 4 literes biturbó V8-as most 850 lóerőt és kereken 1000 Nm nyomatékot mozgósít, ami 275 lóerővel és 150 Nm-rel haladja meg a gyári értékeket. A masztodonnak elegendő 3,5 másodperc a százas tempó eléréséig, a csúcssebessége pedig 250 km/óra.

Csak nagyon kevesen ülhetnek majd az extrovertált G-osztály volánja mögé, ugyanis csak 20 darab készül belőle, egyenként 550 ezer eurós áron.