2019. április 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Csirkehálót kapott a Rolls-Royce Phantom

A mindent átszabni képes Wald International a Rolls-Royce nyolcadik generációs Phantom modelljét vette kezelésbe, hogy a luxusból a sportosság felé tolja el annak stílusát. Az eltolás sikerült, csak nem biztos, hogy úgy, ahogy kellett volna.

A Rolls-Royce autómobilok mindig is a maximalista, kompromisszummentes fényűzésről szóltak, akár csak kívülről látta őket az ember, akár napi szinten utazott bennük.

A különböző igényű emberek azonban mind különféleképp vélekednek a megfelelő luxus fogalmáról, s bizony akadnak olyan tulajdonosok, akik a legfinomabb selyemruhát is focizáshoz veszik fel. Az ő igényeiket igyekszik kielégíteni a Wald International legújabb munkája.

A japán tuner mindig is híres volt extravagáns munkáiról, melyek szinte polgárpukkasztó módon formáltak át modelleket. Talán most sincs másként, a cég ugyanis a Rolls-Royce Phantom nyolcadik generációjából csinált egy halálkomoly sufnituner elképzelést, melyből nem hagyták ki a sűrűn szőtt csirkehálót sem.

A Black Bison kúra áll egy új első lökhárítóból, amely mélyebbre húzott toldatot és nagyobb légbeömlőket jelent, valamint egy pár krómcsíkot, melyek az első kerekeken túl, a küszöbökön is folytatódnak. Ugyanez a hátsó tengely előtt és után is folytatódik, ahogy a hátsó lökhárító szintén nem az eredeti idomokat követi: még egy diffúzorral is ellátták, rögtön a fém négyzetrácsos betét alatt.

A kerekek talán a legnagyobbak, melyek valaha (nem terepjáró) Rolls-Royce-ra kerültek, ugyanis 24 collos méretben tündökölnek a Phantomon. A Wald I13-F kovácsolt felnik Y küllős kiosztást kaptak, arról azonban nem tudni, hogy a tuner nevével fémjelzett kupakjuk mindig egyféleképp áll – ahogy az az eredeti RR emblémás kupakoknál megszokott. A felniken 295/30 R24-es Toyo Proxes STIII abroncsok feszülnek. Az egész csomag olyan összhatást kelt, mintha a cég ültetett volna a hatalmas limuzinon, azonban erről szó sincs, továbbra is a gyári légrugós futómű található alatta.

A nevéből adódóan fekete témát alkalmazó csomag mattfekete fényezést, sötétített üvegeket és lámpákat, valamint fekete logókat takar. Még az „Eksztázis Szelleme” (Spirit of Ecstasy) szobrocska sem úszta meg a szigorú átalakítást.