2019. április 22. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: BMW i3 nulla forintos töltéssel

Magyarország legsikeresebb prémium elektromos modellje az április 15-én bevezetett új speciális kiadásával, a BMW i3 Solar Editionnel még vonzóbbá vált: a bajor prémiumgyártó modellje mellé a BMW Group Magyarország egy komplett napelem-rendszert kínál, felár nélkül.

P90320628_highRes_the-bmw-i3-120-ah-an

Az 1,62 kWp teljesítményű, az ELMŰ-ÉMÁSZ közreműködésével biztosított rendszer a tavaly ősszel bevezetett, az eredeti modellhez képest dupla, azaz 120 amperóra kapacitású akkumulátorral szerelt BMW i3 akár évi 12 000 kilométerre elegendő töltését képes ellátni. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor egyszeri feltöltésével megtehető 260 kilométeren így a BMW ügyfelei üzemanyagköltség nélkül autózhatnak.

A BMW i3 Solar Edition nemcsak emissziómentes közlekedést, hanem károsanyag-kibocsátás nélküli töltést is biztosít a napelem-rendszer által. A teljeskörű szolgáltatás magában foglalja a napelem-rendszer tervezését, engedélyeztetését, valamint kivitelezését is. Amennyiben az ügyfelek nemcsak elektromos i3-as BMW-jük töltéséhez használnák a napelem-rendszert, az a későbbiekben akár a duplájára is bővíthető, így akár egy átlagos családi ház energiaellátását is biztosíthatja.

A több mint egymillió forint értékű napelem-rendszerrel érkező BMW i3 Solar Edition július 15-éig elérhető.