/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
fenntartható, fisker, lízing, napelem, óceán, újrahasznosított

ocean

Elektromos crossoverrel készül a Fisker

időpont:2019. november 04. 18:55

szerző:DG

címkék:

A Henrik Fisker nevével fémjelzett kaliforniai gyártó, a Fisker Inc. egyszerre három villanyhajtású modellt fejleszt. Talán a legizgalmasabb közülük az Ocean crossover, amely 2022-ben kerülhet piacra és a Tesla Model Y közvetlen konkurense lesz.

napelem, plug-in hibrid, prius, toyota

Napelemes autó

Napelemmel kísérletezik a Toyota

időpont:2019. július 05. 18:30

szerző:Autoblog

címkék:

A kocsijaira szerelt napelem-panelekkel kísérletezik a Toyota: a napelemek segítségével hosszabb utat tudnak megtenni az elektromos járművek.

bmw, bmw i3, elektromos, i3, károsanyag-kibocsátás, napelem, solar edition

zöld áram

A nap képe: BMW i3 nulla forintos töltéssel

időpont:2019. április 22. 10:45

szerző:Autoblog

címkék:

Magyarország legsikeresebb prémium elektromos modellje az április 15-én bevezetett új speciális kiadásával, a BMW i3 Solar Editionnel még vonzóbbá vált: a bajor prémiumgyártó modellje mellé a BMW Group Magyarország egy komplett napelem-rendszert kínál, felár nélkül.

abroncs, elektromos, kecskemét, megalux, napelem

solar challenge

Magyar siker a napelemes autók európai versenyén

időpont:2018. szeptember 25. 17:45

szerző:Autoblog

címkék:

Harmadik lett a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatóinak napelemes autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en. Az egyetem oktatói és hallgatói által épített MegaLux összesen 878 kilométert tett meg 24 óra alatt.

bentley, napelem, széndioxid-kibocsátás

környezettudatosság

A Bentley-é az Egyesült Királyság legnagyobb autóipari napelem rendszere

időpont:2018. április 11. 12:50

szerző:DG

címkék:

A Bentley tovább csökkenti szénlábnyomát és megépíti az Egyesült Királyság legnagyobb napelemekkel fedett gépkocsi tárolóját. A Crewe-i központban felhúzott parkoló tetejére 10 ezer napelem táblát telepítenek, 2,7 MW kapacitással.

elektromos, honda, megújuló, napelem, töltőállomás

4 x 150 kw

Átadták Európa legfejlettebb elektromosautó-töltőjét

időpont:2017. június 07. 18:00

szerző:Autoblog

címkék:

A Honda offenbachi kutatási és fejlesztési részlegénél átadták a kontinens legfejlettebb elektromos autóknak szánt töltőállomását. A 940 voltos rendszer négy villanyautó egyidejű töltésére alkalmas, és különféle csatlakozóinak köszönhetően minden típussal kompatibilis.

ford, napelem, napenergia

megújuló forrás

Óriási naperőmű-telepet épít a Ford

időpont:2014. augusztus 29. 20:30

szerző:Autoblog

címkék:

Ez lesz az amerikai Középnyugat második legnagyobb napelemes létesítménye, és áramtermelésével jelentősen csökkenti majd azt az energiamennyiséget, amit a Ford jelenleg a hálózatból vesz fel irodái működtetésére.

napelem, napenergia, toyota

kisebb lábnyom

Napenergia segítségével gyárt a Toyota

időpont:2014. augusztus 21. 18:10

szerző:DG

címkék:

Ma üzemelték be azt a 13 ezer darab napelemtáblából álló telepet, amely a Toyota észak-walesi motorgyártó üzemét látja el energiával. A gyártáshoz szüksége elektromos áram 10 százalékát biztosítja majd a telep, amely 22 500 darab erőforrás legyártásához elegendő.

környezetvédelem, napelem, seat

a környezet védelme

A SEAT-é a világ legnagyobb napelemes üzeme

időpont:2013. november 12. 18:30

szerző:Autoblog

címkék:

Az „al Sol” projekt keretén belül újabb 53 ezer darab napelem táblát szereltek a gyártócsarnokok és a gépkocsik átmeneti tárolóinak tetejére, így a martorelli üzem az autógyártó iparág legnagyobb napelemes üzemévé lépett elő.

basf, genf, hyundai, i-flow, lítium-ion, napelem, ökoglobe

ÖKOGLOBE DJJ

Környezetvédelmi díjat kapott a BASF

időpont:2010. szeptember 17. 17:55

szerző:DG

címkék:

Már a márciusi Genfi Autószalonon is csodájára jártak az i-flow névre keresztelt koncepcióautónak, amelynek kifejlesztéséért a BASF most elnyerte az ÖkoGlobe nemzetközi környezetvédelmi díjat.

elektromos, napelem, üzemanyagcella

TERMELIK AZ ENERGIÁT

Rekorddöntés és magyar siker a Shell Eco-marathonon

időpont:2010. május 11. 17:59

szerző:DG

címkék:

A Polytech' Nantes nyerte az idei Shell Eco-marathon Europe versenyt: egyetlen liter üzemanyag felhasználásával 4896,1 kilométert tettek meg. A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata pedig napelemes autójával első helyezést ért el kategóriájában.

ferrari, napelem

FENNTARTHATÓSÁG

Napelemmel spórol a Ferrari

időpont:2009. január 21. 15:45

szerző:DG

címkék:

Több mint ezer napelemet helyeztek el a Ferrari egyik gyáregységének a tetején, melynek segítségével a sportkocsi gyártó évente 210 ezer kWh-val csökkentheti villamos energia felvételét. Ez volt a Ferrari kihirdetett környezeti fenntarthatósági programjának első lépcsőfoka. Nyáron pedig elkészül egy olyan üzem, amely a vállalat lényegében összes villamos energia igényét kiváltja majd. A beruházások folyományaként a Ferrari idén 25-30%-kal tudja csökkenteni széndioxid-kibocsátását. Reméljük, mások is példát vesznek róla.