/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tetőre szerelt napelemek növelik a VW ID. Buzz hatótávját

2023. április 11. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Kevés autótípus szerzett világszerte annyi rajongót és emelkedett évtizedek alatt olyan kultusz státuszba, mint a Volkswagen jó öreg Bullija. Ma a mikrobusznak már a villanyhajtású változata fut, az ID. Buzz, amely elődjeihez hasonlóan gyorsan nagy népszerűségre tett szert. A villanyhajtású furgonhoz pedig az ABT mostantól tetőre szerelhető napelemeket is kínál, amelyek évente 3000 kilométerrel növelik meg a hatótávolságot.

A Volkswagen csoportos járművek legnagyobb nemesítője, az ABT Sportsline, pontosabban annak elektromos járművekre szakosodott részlege, az ABT e-Line mostantól tetőre szerelhető napelem rendszert kínál az ID. Buzz kisbuszhoz. A panelek maximum 600W energiát képesek a jármű nagyfeszültségű akkumulátorába táplálni. Ám ez nem minden, ha a tervbe vett, a jármű oldalfalaira erősíthető paneleket is bevetik, a teljesítmény 1 000 wattra ugorhat fel.

Az ID. Buzz álló helyzetben és menet közben is növelheti a hatótávolságát a napelemek által. A napenergiával akár 3 000 kilométernyi plusz hatótávolság is nyerhető évente. De a nap kimeríthetetlen ereje más elektromos berendezések üzemeltetésére is fordítható, mint például a hűtőgép vagy a belső világítási rendszer.

Az új napelemes tető sorozatgyártása 2024. elején indul, a beépítést pedig az ABT gyárának közvetlen közelében végzik majd.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/