/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tetőre szerelt napelemek növelik a VW ID. Buzz hatótávját

2023. április 11. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Kevés autótípus szerzett világszerte annyi rajongót és emelkedett évtizedek alatt olyan kultusz státuszba, mint a Volkswagen jó öreg Bullija. Ma a mikrobusznak már a villanyhajtású változata fut, az ID. Buzz, amely elődjeihez hasonlóan gyorsan nagy népszerűségre tett szert. A villanyhajtású furgonhoz pedig az ABT mostantól tetőre szerelhető napelemeket is kínál, amelyek évente 3000 kilométerrel növelik meg a hatótávolságot.

A Volkswagen csoportos járművek legnagyobb nemesítője, az ABT Sportsline, pontosabban annak elektromos járművekre szakosodott részlege, az ABT e-Line mostantól tetőre szerelhető napelem rendszert kínál az ID. Buzz kisbuszhoz. A panelek maximum 600W energiát képesek a jármű nagyfeszültségű akkumulátorába táplálni. Ám ez nem minden, ha a tervbe vett, a jármű oldalfalaira erősíthető paneleket is bevetik, a teljesítmény 1 000 wattra ugorhat fel.

Az ID. Buzz álló helyzetben és menet közben is növelheti a hatótávolságát a napelemek által. A napenergiával akár 3 000 kilométernyi plusz hatótávolság is nyerhető évente. De a nap kimeríthetetlen ereje más elektromos berendezések üzemeltetésére is fordítható, mint például a hűtőgép vagy a belső világítási rendszer.

Az új napelemes tető sorozatgyártása 2024. elején indul, a beépítést pedig az ABT gyárának közvetlen közelében végzik majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/