2019. november 25. 11:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a tudományos-fantasztikus Lamborghini

A Lamborghini új, extrém tanulmányautóval jelentkezett, amelyet majd vezetni is lehet, igaz, kizárólag digitális környezetben. A Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo a Sony PlayStation 4 konzolon futó ikonikus versenyjátékhoz, a Gran Turismo Sporthoz készült, és a jövő év tavaszától elérhető.

A Lambo V12 Vision GT a Lamborghini Centro Stile izgalmas alkotása. Együléses versenyautó, amely virtuális formájában a szeptemberi Frankfurti Autószalonon leleplezett Sián FKP 37 hajtásláncát használja. A hibrid hajtáslánc összteljesítménye 819 lóerő, így a Lambo V12 Vision GT 350 km/órát meghaladó sebességre lesz képes a játékban.

A dizájn a Lamborghini jellegzetes formavilágát tükrözi, jövőbe mutató kivitelben. A külalakot a kifinomult aerodinamikának rendelték alá; minden egyes karosszériaelemet nagyteljesítményű felületként terveztek meg, ötvözve a dizájnt az aerodinamikával. A márkára jellemző Y-motívumok is felfedezhetők a karosszérián. Az első fényszórók és a hátsó lámpák Y-alakúak, s a hátsók a légterelő szárny szerves részeként jelennek meg.

A fő kocsitest elválik a sárvédőktől, a felfüggesztés elemei szabadon állnak. Az oldalablakok kialakítását az 1968-as Lamborghini Marzal tanulmányautó ihlette. A sofőr vadászpilóta módjára száll be a kabinba, a jármű elejéről. Minden fontos kezelőszervet a futurisztikus kormányon helyeztek el, az információk a szélvédőre vetítve jelennek meg.