2019. december 04. 11:05   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a világrekorder kupé Bentley

A Bentley egy tizenöt példányra limitált különleges sorozatot dob piacra a Continental GT kupéból, amely a júniusi Pikes Peak-i Hegyi Felfutó versenyen aratott fényes diadalnak állít emléket. Az ünnepi modell ez év decemberétől rendelhető.

Mint ismeretes, Rhys Millen, ’a hegy királya’ júniusban egy W12-es Continental GT-vel 10 perc 18,4 másodperc alatt teljesítette a 20,1 kilométeres, 156 kanyarral tarkított útszakaszt, s ezzel új világrekordot állított fel a sorozatgyártása járművek között.

A 15 példányban érkező Limited Edition azonnal felismerhető a rekorder kocsiéhoz nagyon hasonlító Radium by Mulliner zöld karosszéria-fényezéséről és a szénszálas, illetve fényes fekete kiegészítőiről. Az utóbbiak az első és hátsó lökhárítón, a hátfalon és a külső tükrökön is felfedezhetők, de a komplett tetőt is feketére mázolták.

A zöld színből jutott még a féknyergekre és a Pirelli gumikra is; a köpenyek a beszédes P Zero Colour Edition nevet viselik. A fényes fekete, 22 colos Mulliner Driving Specification felnik ugyancsak az alapfelszerelés részei. Opcióként egyedi ’100’ feliratú hűtőrács is rendelhető, amely arra emlékeztet, hogy a Bentley a centenáriumi évében érte el ezt a nagyszerű eredményt.

A kabinban motorsportos hangulat uralkodik, nemes, fekete bőr/Alcantara kárpitozással és kontrasztos Radium zöld díszvarrással. Az ülések ’lágy’ részein és az ajtópaneleken négyzethálós, míg a kormánykeréken méhsejtmintás varrást alkalmaztak. A volánra középállásjelző is került. A műszerfal teljes szélességben karbon dekoráció fut végig, jobb oldalon a Pikes Peak pálya rajza látható az új rekordidővel. A fejtámlák egyedi hímzést kaptak, s a küszöbökön egyedi karbon Pikes Peak plakettek láthatók.

Ahogy a rekorder Continental GT-ben, az új limitált kiadású modellben is a félelmetes W12-es ikerturbós erőforrás dolgozik. Az egység 626 lóerőt és 900 Nm nyomatékot termel, így könnyedén, mindössze 3,7 másodperc alatt százra gyorsítja a testes kupét és kiemelkedően nagy, 333 km/órás végsebességet szavatol számára.