2019. december 14. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Filmbe illő ugratás egy Camry-vel – videó

Egyelőre tisztázatlan körülmények között a levegőbe emelkedett, majd egy autókereskedés udvarán landolt egy új generációs Toyota Camry Amerikában. A kocsi 43 métert repült, de a Camry tulajdonosa gyakorlatilag karcolás nélkül úszta meg a kalandot.

Egy floridai autós – vélhetően egészségügyi okokból – elvesztette uralmát a gyorsforgalmi úton haladó járműve felett. A gépkocsi belefutott az utat szegélyező árokba, mintegy 150 méteren át haladt a rövid fűben – féknyomokat nem találtak –, majd egy földbucka rámpaként lőtte ki a nagy sebességgel haladó járművet, egyenesen egy autókereskedés felé.

A Camry a későbbi számítások szerint csaknem 43 métert repült, és a csodával határos módon sem autónak, sem embernek nem lett baja, pedig a baleset pillanatában legalább egy tucatnyi ügyfél volt a kereskedésben. A Camry mintegy 12 autót került el, szemtanúk szerint íve legmagasabb pontján több mint hat méter magasan szárnyalt – ezzel akár egy kaszkadőrműsorban is felléphetett volna.

Persze, amikor végül földet ért, alig néhány méterre egy rémült alkalmazottól, bepótolta az elmaradt pusztítást: előbb az autó orra szakadt le, majd a szedán miszlikbe tört egy parkoló autót, egy másodikat súrolt, és 180 fokot megperdülve, hátsó részével egy harmadik autóba csapódva állt meg.