2020. február 17. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

Hivatalos fotókon az új Kia Sorento

A Kia nyilvánosságra hozta a 2020-as Genfi Autószalonon bemutatkozó új Kia Sorento első hivatalos fotóit. A Kia formatervezői megtartották az előző generációk robusztusságát, de a részletek és a kidolgozás eleganciája sokat fejlődött.

A minden eddiginél stílusosabb vonalak határozottabbak és élesebbek is a korábbiaknál, nagyobbak a szabad karosszériafelületek, amitől a Sorento határozottabb, elődjénél szögletesebb megjelenésűvé vált. Több a geometrikus formarészlet, miközben az arányok nyújtottabbak. Az eredmény: a korábbinál jóval érettebb, határozottabb, modern megjelenés.

A Kia jellegzetes „tigrisorr” hűtőmaszkjának legújabb interpretációja különösen karakteressé teszi az elölnézetet. A maszk az eddiginél nem csak szélesebb, de az új „tigrisszem” nappali menetfényekkel világító fényszórókat is körülöleli.

Az oldalnézet a korábbinál nyújtottabb hatást kelt, az első-hátsó túlnyúlás rövidebb, a tengelytáv pedig hosszabb, mint volt. Az arányok változásával a motorháztető is megnyúlt, az A-oszlopok 30 mm-rel kerültek hátrébb, az első tengely vonalához képest. A motorháztető éle az első sárvédőkre fordul, s ezzel az oldalak hátsó lámpatestekbe futó karaktervonalainak is részévé válik.

Az új Sorento a Kia felfrissített SUV-családjának (Seltos, Stonic, Sportage és Telluride) fontos tagja, a Kia három tervezőstúdiójának (Korea, USA és Európa) közös gyermeke. Az új Sorento vadonatúj padlólemezen érkezik.

Az újdonságot március 3-án láthatja először a nagyközönség a Genfi Autószalonon.