2020. február 28. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

Sportbusz az ABT-től

A világ legnagyobb Volkswagen és Audi nemesítője, az ABT Sportsline felöltöztette az idén márciustól kapható Volkswagen T6.1 buszt, az eredmény pedig igen lenyűgöző lett.

A Volkswagen Transporter ráncfelvarrt hatodik generációja, a T6.1 márciustól kapható. Az ABT elsőként dolgozott ki hozzá chiptuningot; első körben a sorozat legerősebb motorját vette kezelésbe. A 2 literes, duplaturbós TDI 199 lóerejét és 450 Nm nyomatékát 226 lóerőre és 490 Nm-re tornászta fel. Immár a kisebb, egyturbós 2 literes dízelmotorhoz is van megoldása; a 150 lovas és 340 Nm-es egység értékeit 180 lóerőre és 400 Nm-re emeli.

A hangsúly ezúttal a megjelenésen volt: a szakemberek komplett aerodinamikai készlettel öltöztették fel, megültették és mutatós könnyűfém kerékgarnitúrával látták el a buszt. A T6.1 elképesztően jól mutat az optikai tuninggal. A készlet első spoilertoldatból, hűtőrács díszlécből, egyedi küszübidomokból, hátsó szoknyából, négy kipufogóvégből és tetőspoilerből áll. A kiegészítők egyenként vagy szettben is megvásárolhatók.

Persze az ütős kiálláshoz elengedhetetlen a megfelelő kerékszett és az ültetés. Nem is kell csalódnunk. A sportbusz mutatós, 20 colos, matt fekete GR felniket kapott és Bilstein állítható futóművel került közelebb a földhöz. Az ültetés mértéke 40 és 70 mm között szabályozható.