2020. március 19. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

Itt a legvadabb Audi RS 4

A Volkswagen csoportos modellek első számú nemesítője, az ABT Sportsline korábban már félezer lóerő fölé izmosította a vadonatúj Audi RS 4-et. Nem volt maradéktalanul elégedett, így most még feljebb tornászta a teljesítményét. A sportkombi így mostantól akár 530 lóerővel is elérhető.

Az Audi RS 4 2,9 literes V6-os biturbó motorja szériaállapotában 450 lóerőt és 600 Nm nyomatékot pumpál ki magából, ami többek között brutális, 3,9 másodperces százas gyorsulást eredményez. Az ABT korábban már bevetette szaktudását a masinán, és szoftveres beavatkozással 510 lóerőt csiholt ki a hathengeres blokkból. Mostanra pedig elkészült az ABT Power S készlet, amely a high-tech vezérlőmodul mellett egy kiegészítő vízhűtőt és légszűrőfedelet is tartalmaz. Az RS 4 motorja így 530 lóerőt és 680 Nm nyomatékot ad le, 80 lóerővel és 80 Nm-rel többet. Extraként egy további köztes hűtő is kérhető.

Akik autójuk kinézetét is fel szeretnék dobni, számos aerodinamikai kiegészítő és könnyűfém kerékgarnitúra közül választhatnak. Az előbbiek kínálatának leglátványosabb darabja a szénszálas hátsó légterelő, valamint a funkcionális oldalsó szellőzők. Rozsdamentes acél sport kipufogórendszer is rendelhető, amely négy darab 102 mm-es karbon csőben végződik.

Ami a kerekeket illeti, a klasszikus ABT-darabok, mint a DR és az FR, 20 colos méretezéssel és fekete festéssel érhetők el. A GR modell viszont akár 21 colos méretben és matt vagy fényes fekete dukkóval is kapható. A hasmagasság is csökkenthető, mégpedig állítható magasságú sportfutómű vagy sportrugók beszerelésével. Mindkettő ABT stabilizátorokkal is kombinálható.