2020. június 10. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

ABT Audi S8

Az Audi S8 1996 óta sikeresen ötvözi a valódi sportautókra jellemző menettulajdonságokat a főúri kényelemmel. Idén lépett piacra a negyedik generációs modell, amely 571 lóerejével maga a tökéletes sportlimuzin. Az ABT pedig még feljebb tette a lécet.

Az új Audi S8-ban 4 literes biturbó V8-as motor dolgozik, amelyet a konszern számos modelljébe beépítenek. Teljesítménye itt 571 lóerő, maximális nyomatéka pedig 800 Nm, amely mind a négy kerékre rázúdul. A sportlimuzin 3,8 másodperc alatt viharzik fel százra, így a Turbo S modellt leszámítva például az összes új Porsche 911-est legyorsulja. Elismerésre méltó egy 2,3 tonnás, 5,18 méter hosszú autótól.

Az ABT-nek köszönhetően azonban immár komolyabb sportautókkal is felveheti a versenyt. Szoftveres beavatkozással a tuningcég szakemberei 700 lóerőre emelték a biturbó aggregát teljesítményét, amivel párhuzamosan a forgatónyomaték 880 Nm-re gyarapodott. Ez az elképesztő teljesítmény pedig tovább javította a gyorsulást és a rugalmasságot: az S8 immár 3,4 szekundum alatt sprintel százra, a végsebessége pedig 270 km/órára módosult.

Ami az autó megjelenését illeti, az ABT Audi S8 megtartotta a diszkrét eleganciáját. Mindössze egy szénszálas hátsó élspoilert szereltek rá, más aerodinamikai kiegészítő nem is rendelhető hozzá. Könnyűfém kerékgarnitúrából viszont kétféle választható, 20 vagy 21 colos méretben. A képeken szereplő autón 21 colos FR szett látható.