2020. június 23. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a 20. évfordulós Lotus Exige

Idén húsz éves a Lotus Exige, amelyet a brit márka egy exkluzív különkiadással ünnepel meg. Az Exige Sport 410 20th Anniversary élénk külső színekben és nagyon gazdag felszereltséggel vásárolható meg. Az év végén érkezik.

A típus huszadik születésnapjára készített speciális modell számos olyan külső jegyet vonultat fel, amely az első szériás, 2000-ben piacra lépett Exige-re emlékeztet. Ilyen a színre fújt tető, szélső légbeömlők és hátsó szárny, továbbá a fekete ’cápauszony’ kőfelverődés elleni betétek a hátsó kerekek előtt. A nosztalgia az utastérben is folytatódik, ahol a karosszéria színéhez illeszkedő tónusú Alcantara kárpitozás látható, az üléseken speciális díszvarrással, amely az eredeti autóéra hasonlít.

A speciális kiadás egyedi vonása emellett a különleges ‘20th Anniversary’ fekete logó, amely az első szériás Exige sziluettjét ábrázolja. Ilyet találunk az első sárvédőkön, a hátsó lökhárítón, az utastérben pedig az üléstámlákon. Mindezt a hátsó légterelő szárny oldalsó lapjain látható ’20’ logó koronázza meg.

A Lotus Exige Sport 410 20th Anniversary három olyan színben érhető el, amelyek az Exige első nemzedékének színpalettáján is szerepeltek (Chrome narancs, Laser kék és Calypso piros). Emellett a vevők Saffron sárgában, Motorsport feketében és Arctic ezüstben is kérhetik az autót. Az alapfelszereltség része a Nitron állítható lengéscsillapítók; az első splitter, az első fedél és a motorháztető pedig szénszálas műanyagból készült. Ezenkívül az Exige minden feláras extrája az évfordulós kocsiban az alapellátmány része.

A Lotus Exige Sport 410 20th Anniversary modellért 79 ezer fontot kérnek (83 613 euró). A kiszállítások az év vége felé indulnak.