/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
évforduló, exige, lotus, lotus exige

A nap képe: a 20. évfordulós Lotus Exige

időpont:2020. június 23. 17:55

szerző:Autoblog

címkék:

Idén húsz éves a Lotus Exige, amelyet a brit márka egy exkluzív különkiadással ünnepel meg. Az Exige Sport 410 20th Anniversary élénk külső színekben és nagyon gazdag felszereltséggel érkezik.

exige, exige sport, lotus, lotus exige

lotus exige

A legjobb analóg sportkocsi

időpont:2016. november 24. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

A puritán sportkocsik mezőnyében a legintenzívebb vezetési élményt mindig is egy Lotus kormánya mögött lehetett átélni. Az utolsó rendes, analóg sportkocsinak pedig most elkészült a legextrémebb verziója, amely a komoly szupersportgépeket is megizzasztja.

anglia, exige, limitált kiadás, lotus

Exige 360 Cup

Limitált kiadású Lotus érkezik

időpont:2015. augusztus 18. 10:43

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Lerántotta a leplet legújabb modelljéről a Lotus. A pehelysúlyú Exige 360 Cup 50 darabos limitált szériában lesz elérhető, és színes külsejét egy 360 lóerős motor egészíti ki, így menetteljesítményeire nem lehet panasz.

exige, exige lf1, f1, grosjean, lotus

exige lf1

A nap képe: egy Lotus Forma-1 öltözetben

időpont:2014. június 10. 07:15

szerző:Autoblog

címkék:

Limitált kiadást készítenek a Lotus Exige S modellből, amely a klasszikus fekete/arany színekben pompázik és 350 lóerős motor hajtja. A 81 szerencsés, aki megkaparinthat egyet az LF1 modellek közül, egy Romain Grosjean replika sisakkal is gazdagodik.

exige, genf, lotus

TRI-FUEL

Élőben Genfből: mindenevő Lotus

időpont:2008. március 05. 17:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Lotus különleges, az Exige S alapjaira épített tanulmányt mutatott be Genfben, mely a 2006-os Exige 265E utódjának tekinthető. A 265E különlegessége az volt, hogy tankjába E85-ös bioetanolt is lehetett tölteni, mellyel kijött az autó - nevében is jelzett - 265 lóerős csúcsteljesítménye. A még mindig az 1,8 literes, kompresszoros motort használó 270E ennél is tovább megy, a hagyományos benzin és bioetanol mellett elmegy metanollal is (sőt, a 270 lóerős teljesítményt ilyen üzemanyaggal tudja), így kiérdemelte a Tri-Fuel jelzőt. Ami a tanulmányt még érdekesebbé teszi, hogy a Lotus a metanol előállításához károsanyag-kibocsátás nélküli folyamattal kísérletetik: a rendszer nagy vonalakban úgy működik, hogy a levegő szén-dioxidját hidrogénnel hozza reakcióba, a metanolt pedig az így keletkezett elektromos áram használatával állítja elő. Érdekes. Galéria a címre kattintva!