2020. június 28. 12:20   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett a Volkswagen kabrió crossovere

A Volkswagen szubkompakt crossovere, a T-Roc a jó idő beköszöntével már kabrió verzióban is elérhető. Exkluzív, sportos megjelenésével és nyitott tetejével még több tekintetet vonz az utakon.

Egyedi dizájnjának és sportos kupé formájának köszönhetően a T-Roc Cabriolet igazán megnyerő autó, minden oldalról előnyösen mutat. A vászontető teljesen automata, elektromechanikus szerkezet, mindössze 9 másodperc alatt nyílik le és ugyanennyi idő alatt csukódik be. Akár menet közben is, 30 km/órás sebességig. A kabrió crossover utasainak testi épségét a másodperc törtrésze alatt kipattanó bukórudak védik, de a szélvédőkeretet is jócskán megerősítették és plusz merevítőelemeket építettek be.

A Volkswagen T-Roc Cabriolet volánja mögött ülve könnyű figyelemmel kísérni a vezetési adatokat: a nagyfelbontású, 26 cm méretű műszerfalnak köszönhetően nemcsak a sebességet és a navigációs utasításokat, de az éppen hallgatott dal címét is jól láthatjuk vezetés közben. Az alapfelszereltséghez tartozó Composition infotainment rendszer a maga 16,5 cm méretű TFT-kijelzős érintőképernyőjével, 6 hangszórójával, 2 USB-C csatlakozójával és Bluetooth kapcsolatával szórakoztató élményt nyújt. Opcióként Discover Media infotainment rendszer kapható, amely már 20,3 cm-es kijelzővel rendelkezik. A csomagtér 280 literes és az üléstámlák lehajtásával bővíthető.

A T-Roc Cabrioletet több vezetést segítő funkcióval is felszerelték. A gyalogosfelismerő funkcióval ellátott „Front Assist” vészfékasszisztens, az ACC adaptív távolságtartó automatika már alapfelszereltségben is elérhető. Az autóhoz olyan extra asszisztensek is elérhetők, mint a holttérfigyelő rendszer, a Park Assist parkolássegítő rendszer, valamint a forgalmi torlódás asszisztens. Felárért vezetési profilválasztási rendszer is lehet a fedélzeten, Eco, Comfort, Sport és Individual üzemmódokkal.

A T-Roc Cabriolet Style és R-Line felszereltséggel lesz megvásárolható. Az R-Line csomagba a sportos stílusú külső és belső kiegészítők mellett a ködlámpák, a feszesebb felfüggesztés és a progresszív kormányzás is beletartoznak. Motorból kétféle választható, egy 1 literes háromhengeres és egy 1,5 literes négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbó, 115 illetve 150 lóerős teljesítménnyel. A motorok kizárólag az első kerekeket hajtják és hatfokozatú manuális vagy hétsebességes DSG automataváltóval párosíthatók.

A Volkswagen T-Roc kabrió alapára 150 lovas 1,5 TSI motorral 10 007 510 forint.