2020. július 24. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

ABT Audi A5 Sportback

Az Audi idén átfogó frissítést hajtott végre az A5 családon. Az olyan külső módosítások, mint az új fényszórók és hűtőrács mellett a modellek műszakilag is megújultak, s új motorokat kaptak. Az ABT máris bemutatott néhány kiegészítőt a faceliftes modellekhez.

A képeken szereplő példányban 2 literes dízelmotor dohog, amihez hamarosan elkészül a chiptuning, akárcsak a benzines 45 TFSI modellhez, amelyet gyárilag 2 literes, 265 lóerős turbómotor mozgat. A korábbi kiadású A5 modellek tulajdonosai viszont már most beguríthatják autóikat az ABT műhelybe, némi izmosításra. Az izgalmas 45 TDI modell például (231 LE, 500 Nm) 37 lóerővel és 40 Nm forgatónyomatékkal gazdagodik.

Ami a megjelenést illeti, az A5 Sportback karbon hátsó spoilerrel, 19 vagy 20 colos könnyűfém kerékgarnitúrával és sportfutóművel tehető dögösebbé. Sötét színű ABT DR, ER-C, FR és GR felnik választhatók. Ezenkívül a fronthajtású és a quattro modellekhez is elérhető állítható magasságú sportrugó-szett, amelyek 15-40 mm-es ültetést tesznek lehetővé.