2020. augusztus 18. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

740 lóerős az ABT Audi Q8-asa

Az ABT Sportsline idén ünnepli a 125. születésnapját, amely alkalomból minden esztendőre egyet, tehát összesen 125 darabot fog készíteni a különleges ABT RSQ8-R SUV-ból. Ez a jármű képviseli a SUV-tuning csúcsát a cégnél, 740 lóerőt és 920 Nm-es nyomatékot vonultat fel, így akár 315 km/órával is szelheti a levegőt.

Az ABT szakemberei speciális motorvezérlő szoftverükkel mindent kihoztak a 4 literes biturbó V8-as erőforrásból és egyedileg tervezett köztes hűtőt is beszereltek, így a gyárilag 600 lóerős blokk immár 740 lóerőt képes leadni, 920 Nm-es forgatónyomaték kíséretében. A világ legnagyobb Audi és VW nemesítője ráadásul a végsebességet is kitolja, egészen 315 km/óráig. Egy szenzációs egy testes szabadidőautótól. A száguldást ráadásul a gyárinál sokkal lelkesítőbb kipufogóhang festi alá, ami a 102 mm-es végcsövekből tör elő.

Az ABT RSQ8-R mindemellett igencsak ütősen is néz ki. Egyedi szénszálas aerodinamikai csomaggal látták el, amely első kötényt, oldalsó légterelőket és kopoltyúkat, sárvédő-szélesítéseket, hátsó toldatot és légterelő szárnyat, valamint egyedi külső tükörházakat foglal magában. A kerékjáratokat 23 colos ABT High Performance HR felnik töltik ki, 295/35 méretű úthengerekkel.

Az utasteret sem hanyagolták el. Karbon betétekkel egyedivé varázsolták a kormánykereket, az indítógombot és a váltókart. Ezenkívól újrakárpitozták a könyöklőt, és karbonnal feldobták a középkonzolt, valamint az üléseket is. A küszöbléceken megjelenik az autó sorozatszáma.