2020. szeptember 25. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az egyedi szabású V12-es Ferrari

A Ferrari Omologata a tizedik V12 orrmotoros, egyedi karosszériás Ferrari, amelyet az olasz márka a 2009-ben megjelent P540 Superfast Aperta óta külön megrendelésre készített. Az egyik európai ügyfélnek készített Omologata egy hamisítatlan GT Ferrari, amely a közúton ugyanúgy otthon érzi magát, mint a versenypályán.

A Ferrari Omologata projekt egy kicsivel több, mint két évvel ezelőtt vette kezdetét különböző skiccek bemutatásával. Az ötlet egy jövőbe mutató formavilág megalkotása volt, különböző jellegzetes stíluselemek reinterpretációjával, amely végül időtlen alakot rajzol ki. A 812 Superfast modellt vették alapul és mindössze a szélvédőt, valamint az első fényszórókat hagyták meg. Minden más egyedi az autón. Az Omologata végül egy olyan sportkocsi lett, amelyik már álló helyzetében is megtámadni látszik az aszfaltot.

Az Omologata a 10. egyedi V12-es frontmotoros Ferrari a P540 Superfast Aperta óta. Egyedi színárnyalatot is kevertek neki, a Rosso Magmát, amihez szintén új, mélyvörös verseny grafikát is terveztek. Az utastérben számos kapocs fedezhető fel a Ferrari gazdag versenytörténelmével. A kék versenyüléseket például bőrrel és speciális Jeans Aunde szövettel borították, s az utasokat négypontos biztonsági övek tartják egyhelyben. Nincsenek digitális órák és érintőképernyők, minden analóg. A középkonzolon és az ajtókon látható, különleges megmunkálású fém alkatrészek az 50-es és 60-as évek GT versenyautóira, illetve a Ferrari hengerfej borításaira utalnak.