2021. április 28. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Csak három darabot készítenek ebből a Rolls-Royce-ból

A brit elitmárkára szakosodott német tuningcég, a Spofec három darabos limitált kiadást készít a Rolls-Royce Black Badge Wraith modellből. A különleges példányok ismertetőjegye a kiszélesített, szénszálas karosszéria, a 22 colos kerekek, valamint a 717 lóerős motor.

A Spofec a rá jellemző igényességgel, gyári minőségben készítette el az Overdose szélesítő karosszériakészlettel megbolondított Rolls-Royce Black Badge Wraith kupét. A szélesebb első és hátsó sárvédők lenyűgözően festenek és drámaian megváltoztatják a kocsi kiállását. A Rolls-Royce a hátsó tengelyen például 208 centiméter széles, amely 13 centiméterrel haladja meg a gyári értéket. Az első sárvédők 7 centiméterrel toldják meg a szélességet.

Nemcsak a sárvédők és a küszöbök újak, hanem a lökhérítók is, amelyek tökéletesen passzolnak az új dimenziókhoz. Minden egyes utólag felszerelt elemet szénszálas műanyagból gyártottak le. A kerékjáratokba egyedi felniket terveztek a Vossen segítségével. A kovácsolt, 22 colos, kilenc duplaküllős kerekek elöl 9,5, hátul 10,5 hüvelyk szélesek és 265/35, illetve 295/30 méretű abroncsokat hordanak. A gumik és a sárvédők közti távolságot ültetéssel minimalizálták. Egyedi modult terveztek a légrugózáshoz, amely 140 km/órás sebességig 4 centiméterrel lejjebb engedi a karosszériát.

A Spofec szakemberei a 6,6 literes duplaturbós V12-es erőforrást is kezelésbe vették. Az N-TRONIC modul speciális befecskendezési és gyújtási térképpel vezérli a motort és a turbónyomást is enyhén megemeli. A teljesítmény így 717 lóerőre emelkedett 5700-as fordulatszámon, a nyomaték pedig 986 Nm-re gyarapodott, egészen alacsony, 1800-as fordulatszámon. A termetes tuningolt luxuskupé így mindössze 4,2 másodperc alatt sprintel 100 km/órára. A jelentős saját tömeg miatt a végsebesség maradt 250 km/óra.